Zupa krem z białych szparagów z łososiem wędzonym i ugotowanym jajkiem. Niezwykle delikatna i kremowa, bardzo prosta do przygotowania. Do tego domowy groszek ptysiowy. Rozpływa się w ustach. Robiłam już ją w tym sezonie kilkukrotnie. Białe szparagi idealnie nadają się do zup – są bardzo łagodne, a słonawy łosoś świetnie przełamuje słodycz zupy. Jeśli dokładnie obierzemy szparagi i odłamiemy zdrewniałe części, nie potrzeba przecierać jej przez sito. Dzięki sytym dodatkom zupa może stanowić lekki, wiosen... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Wygląda wspaniale i pewnie tak smakuje – muszę w końcu spróbować takiej zupki! : )
Nie dość, że smacznie ją ugotowałaś, że ma moje ulubione składniki, to jeszcze tak ładnie ją prezentujesz Extra
Zupa z dodatkiem łososia… Mmmm… aż zapragnęłam ją zrobić.
Zupy szparagowej z dodatkiem łososia jeszcze nie jadłam, jestem ciekawa jak smakuje? :} Wygląda świetnie!
Oj, ponieważ tegoroczny maj to moje szparagowe odkrycie na pewno zrobię tą zupkę
Połączenie białych szparagów z łososiem jest genialne. Zupa wygląda niezwykle apetycznie!