Truskawki w kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu.

Truskawki  w kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu.

Truskawki w kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu.

Przepis na : deser

Truskawki100g czekolady  kawowej z kardamonem1łyżka masła 50 ml śmietana kremówka 36% W  kąpieli wodnej rozpuścić masło i czekoladę, dodać śmietankę, dobrze wymieszać rózgą. W rozpuszczonej czekoladzie maczać truskawki. Nabić na wykałaczki i jabłko. Odstawić do zastygnięcia. Można również maczać truskawki w gorącej czekoladzie i popijać szampanem. Są również specjalne urządzenia tz. fontanny fondue do zanurzania w gorącej czekoladzie różnych owoców i wypieków. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.