owoce w czekoladzie - 886 przepisów

Lodowe owoce w czekoladzie 172

proste w wykonaniu lodowy owoc na patyku oblany czekoladą. Zimna słodka owocowa przekąska. Może w ten sposób uda się przekonać jakiegoś małego niejadka do zjedzenia owocu :) Ja wykorzystałam do tego kiwi, nektarynkę i brzoskwinie. Tak naprawdę możemy wykorzystać każdy owoc. Potrzebne będą nam do tego patyczki do lodów, owoce i czekolada. W dziale na Dzień dziecka  znajdziecie więcej(...)rozpuszczam czekoladę i wlewam łyżkę oleju słonecznikowego, mieszam  - gdy czekolada jest już rozpuszczona i lekko wystudzona, wyjmuję moje patyczki z owocami i zanurzam je w czekoladzie. Czekolada szybka zastyga na owocu i zapobiega to obciekaniu czekolady  - ponownie chowam do zamrażalki do stwardnienia czekolady  - gotowe :)   Szybkie słodkie i czekoladowe moja kolejna propozycja na Dzień dziecka

Basia w kuchni
Sernik z białą czekoladą i owocami 263

Post Sernik z białą czekoladą i owocami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wątróbka z owocami w czekoladzie 232

pewno będzie bawić się na rożnych imprezach andrzejkowych. Ale jeśli mimo andrzejek zostajecie jednak w domu proponuję zrobić sobie niecodzienną kolacje, mianowicie wątróbkę drobiową z owocami i sosem podkręconym czekoladą. Bombowe połączenie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Drożdżowe z czekoladą i owocami 159

resztki truskawek, jakie jeszcze znalazłam w ogródku, ale możecie użyć dowolnych owoców, a nawet dać ich troszkę więcej- około 800g. Podałam z ubitą kremówką... Inspiracja Ciasto: 750g mąki pszennej, 100g masła lub margaryny, 2 łyżki kakao, szczypta soli, 2 jajka, 130g cukru, 100g mlecznej czekolady, 100g gorzkiej czekolady, 310ml mleka, 40g świeżych drożdży, 300g świeżych truskawek, 300 g świeżych(...)mleko oraz stopione masło. Dodać rozkłócone jajka. Czekolady połamać na kawałki, drobno posiekać lub zmiksować przy użyciu blendera. Dodać do ciasta, energicznie zagnieść. Uformować kulę, oprószyć delikatnie mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godz. Następnie ciasto ponownie zagnieść, ułożyć w przygotowanej blaszce o wym. 23x35cm. Owoce umyć, truskawki odszypułkować, a czereśnie wypestkować. Ułożyć

Z miłości do słodkości
Ciasto z białą czekoladą i owocami lata 196

Mocno wilgotne, niskie i ciężkie ciasto z białej czekolady tzw. Blondie, czyli inaczej mówiąc jest to jasna wersja pysznego i wszystkim znanego brownie- które wkrótce pojawi się na blogu. Ciasto robiłam w dwóch wersjach- z owocami i bakaliami, obydwa pyszne(...)jednak słodycz ciasta przełamana soczystymi owocami smakuje lepiej- przynajmniej taki werdykt został ogłoszony w mojej rodzinie :) Jeżeli więc lubicie słodkie, zakalcowate i pełne owoców ciasta, to bardzo gorąco polecam! * biała czekolada- 200 g * masło- 120 g * mąka- 100 g * cukier- 80 g * jajka- 3 szt. * owoce- około 250 g Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W garnuszku roztopić

Kraina Miodem Płynąca
Deser lodowo-chałwowy z czekoladą i owocem kaki 234

Takie lody zimowe z bitej śmietany :) Jak nie ma sezonowych, świeżych owoców, tak jak o tej porze roku, to warto zrobić lody o smaku marcepana albo chałwy. Deser podpatrzyłam u  Delimammy  i  Adama . Każdy z nas zrobił deser na trochę inny sposób. Z resztą sami sprawdźcie :) Deser bardzo smakował mojemu tacie, może dlatego(...)dużą ilość soku z limonki. Wy kwasowość limonki dozujcie partiami :)  Składniki: 500 ml śmietanki 30 % 250 - 300 g chałwy (u mnie waniliowa) 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 limonka (sok i skórka) 1 owoc kaki albo marakuja mięta do dekoracji Schłodzoną śmietankę ubijamy. Chałwę i czekoladę ścieramy na tarce. Dodajemy do śmietany i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy skórkę z limonki

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto Śmietankowe z Owocami i Białą Czekoladą 375

białej czekolady około 4 łyżek mleka Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy na małej mocy palinka. Powinniśmy uzyskać konsystencję gęstą ale również lekko płynną. Gdy taka nie będzie dodajemy odrobinę więcej mleka. Śmietanę ubijamy na sztywno. Delikatnie wlewamy do niej przestudzoną białą czekoladę i mieszamy. Dodatkowo: 1 puszka gruszek w syropie (850 ml) 100 g gorzkiej czekolady 70% około 4 łyżek mleka(...)kawałki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem do uzyskania płynnej konsystencji. Wykonanie: Pierwszy blat ciasta nasączamy połową syropu, nakładamy połowę kremu, posypujemy połową gruszek, nakładamy resztę kremu i przykrywamy drugim blatem, nasączonym pozostałym syropem. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Następnie na wierzch ciasta układamy gruszki, polewamy rozpuszczoną czekoladą. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. The post Ciasto Śmietankowe z Owocami

Made By Mom And Son
Konurs z Polsat Food Network - wyniki. 146

posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec około 30 min w 180 stopniach. Rewelacyjne na ciepło i zimno. Idealne na wieczór...do wina:) Sofija (sofija52@interia.pl) Trzecie miejsce  minutnik otrzymuje bozenn1@wp.pl Owoce w czekoladzie. Potrzebne składniki; 5gron porzeczek 6 wiśni z ogonkami 6 truskawek z szypułka, około 200 gram białej kuwertury. Przygotowanie: Wiórki kokosowe prażymy a suchej patelni aż do uzyskania pięknego(...)połysk bez szarego nalotu trzeba ja utemperować!-to proces gdzie trzeba tylko zachować prawidłowe temperatury-Za pomocą widelca zanurzamy owoce w czekoladzie w ten sposób by pokryły się czekoladą a ogonki i szypułki pozostały czyste.Pokryte czekolada owoce obtaczamy w wiórkach kokosowych, odkładamy do wyschnięcia. Idealnie smakują w doborowym towarzystwie , przy lampce wytrawnego wina

Malinowe Pocałunki
Pastel de 3 leches - meksykańskie ciasto Trzy Mleka 142

żółtka 6 białek 300 g mleka pasteryzowanego 500 g mleka zagęszczonego słodkiego 340 g śmietany kremowej 18% (lub mleka zagęszczonego bez cukru) 400 g śmietanki 30% do ubijania owoce, czekolada, orzechy wg gustu do dekoracji odrobina tłuszczu i bułki tartej (lub kaszy manny) do natłuszczenia i obsypania dna foremki Przygotowanie: Z białek ubij pianę na sztywno. W misce wymieszaj(...)będzie widać. Odstaw do lodówki do całkowitego wchłoniecia mleka przez ciasto, najlepiej na całą noc. Ubij na sztywno śmietankę 30% i pokryj nią górę ciasta, a następnie udekoruj czekoladą, owocami, orzechami - czym chcesz i jak chcesz. Ciasto przechowuj w lodówce. Podawaj na talerzyku, podlewając zbierającym się na dnie foremki mlekiem. Ciasto po prostu musi nim ociekać, tak bardzo

Grahamka, weka i kajzerka
Fondue Czekoladowe z Owocami 193

błyszczącej, płynnej czekoladzie, której zapach rozprzestrzenia się wokół pobudzając zmysły i zachęcając do sięgnięcia po kolejny owoc otulony czekoladą.  Fondue Czekoladowe - Składniki: 100 g czekolady mlecznej 80 g czekolady gorzkiej 30 g masła 200 g śmietanki kremówki 30% dowolne owoce ( u mnie: truskawki, borówki amerykańskie, mango, winogrona, banany, kiwi) inne ulubione dodatki np. herbatniki, pianki marshmallow, biszkopty(...)kąpieli wodnej podgrzewamy śmietankę. Następnie dodajemy masło i połamaną czekoladę. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy do rozpuszczenia składników i otrzymania gładkiej, błyszczącej, czekoladowej masy. Jeśli posiadamy zestaw do fondue przelewamy czekoladę do miseczki z kompletu wcześniej podpalając podgrzewacz. Jeżeli natomiast takiego zestawu nie posiadamy czekoladę można przelać do dowolnego naczynia. Czekolada pozostanie długo płynna (jedynie nie będzie ciągle ciepła). Fondue podajemy

Słodka Strona
Tarta z kremem z białej czekolady i granatem 261

wodna polega na tym, że nalewa się wodę do rondelka i gotuje. Na rondelek kładzie się szklaną miskę z czekoladą i miesza. Czekolada roztapia się na parze, inaczej by się przypaliła. Można użyć także innych świeżych owoców pokrojonych w drobną kostkę. Źródło przepisu:   Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Mus z białej czekolady ... 256

Wielka rozpusta! Przez tą deszczową pogodę, należy nam się coś słodkiego, z owocami i czekoladą. No ta to zawsze jest idealna na poprawę humoru :) Szybki deser dla czterech szczęśliwców, chyba że zrobimy go więcej, albo zjemy wszystko sami. Składniki: 300 ml śmietany kremówki 200 g białej czekolady 2 łyżki mleka 6 łyżeczek żelatyny 3 łyżki gorącej wody(...)śmietanę na sztywną pianę, w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem i połączyć ze śmietaną, delikatnie mieszając łyżką, dodać żelatynę. Gotowym musem zalać migdały i wstawić szklanki do lodówki na 1h.  Banany obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z miodem i jagodami. Smażyć na małym ogniu. Owoce z syropem ostudzić i ułożyć na musie. Smacznego

Niezły Młynek
Galaretka arbuz 215

fajną galaretkę dla dzieci. Wygląda jak arbuz, czym zachwyca maluchy. Nawet największy niejadek się skusi na takiego galaretowego arbuza :) Składniki: 1 sweetie (lub pomarańcza) 1 galaretka truskawkowa Kostka ciemnej czekolady Owoc myjemy i przekrajamy na pół. Następnie przy pomocy łyżki wydrążamy środek. Sweetie jest łatwiej wydrążyć niż większość pomarańczy. Ma przy tym grubszą skórkę co zmniejsza  ryzyko przebicia. Wydrążony(...)owoc odkładamy do lodówki środkiem do dołu. Szykujemy galaretkę i nieco przechłodzoną delikatnie przelewamy do wydrążonych skórek. Czekamy kilka godzin, aż galaretka stężeje.  Kroimy w plastry pożądanej grubości. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali i przy pomocy wykałaczki rysujemy imitacje pestek. Galaretowy arbuz jest gotowy. Smacznego

Kolizje Smaków
FRANCUSKIE ROGALIKI Z POWIDŁAMI, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI 166

czarną godzinę ;) No bo albo słodkości mi się zachce … albo ktoś wpadnie niespodziewanie ( tzn. w gości wpadnie , żeby nie było :p ). Możemy nadziać je słodkimi kremami , czekoladą , owocami … albo też wytrawnie – mięsem czy warzywami. A łosoś w cieście francuskim to dopiero obłędnie smakuje ;) Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne rogaliki. Delikatne … rozpadające się(...)ustach , tak że chrupkie ciasto kruszy wszędzie wkoło ;) …. wypełnione po brzegi rewelacyjnym kremem – ze śliwkowych powideł , orzechów laskowych , migdałów i czekolady. Niebo w gębie! Nie ma co zachwalać- trzeba spróbować! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * powidła śliwkowe – ok. 100 g * orzechy laskowe – ok. 80 g * czekolada mleczna – 40 g * białko – 1 szt SPOSÓB

Ostra na Słodko
Leśne wieżyczki 176

maksimum sukcesu. Tak w skrócie można zdefiniować ten leśny deser. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w gotowe ciasto francuskie w płatach, które po upieczeniu przełożymy dowolnym kremem i udekorujemy owocami, czekoladą lub kolorową posypką. Nie miałam zbyt wiele czasu, więc do przłożenia użyłam chyba najprostszego z kremów: ubitą śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone i voilà. Deser ten można śmiało przygotować

Mia Cucina Sofieta