Teraz! Natychmiast! Wtedy już wiem- oho, to ten dzień. Dzień dekadenckiego śniadania. Słodkiego, pysznego, prosto z dziecięcego snu. Oooo tak, uwielbiam te dni. Te poranki wypełnione aromatem czekolady lub cynamonu. Czasami owoców. Najlepiej malin i truskawek... Bo musicie wiedzieć, że, jak bardzo chciałabym mieć żołądek dopasowany do narodowości, za której kuchnią aktualnie szaleję, to niestety, mój jest kompletnie(...)pancakesa, wkładaj go na wyłożoną folią blachę w piekarniku i trzymaj tam aż do podania, by nie ostygł. Podawaj posmarowane grubo Nutellą. Smacznego! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy Podobał Ci się post
Gotowanie to kochanieNaleśniki to weekend. Jak już smażę placki to w ilości podwójnej i nie dodaję do ciasta cukru. Część zwijamy później z białym serkiem, z ulubionym dżemem
bistro mamaPotrawy proste, czy wykwintne? 4. Co, cię zachęciło to tego, aby prowadzić bloga? 5. Twój najlepszy wypiek, lub najlepsze danie? 6. Ostro, czy łagodnie? 7. Twoja ulubiona czekolada? 8. Warzywa, czy owoce? 9. Wolisz gotować samemu, czy z czyjąś pomocą? 10. Wolisz gotować według starych receptur, czy sięgasz po kuchnie nowoczesną? 11. Czy lubisz oglądać programy kulinarne
Moje pyszne gotowanieDobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i wykładamy na szczycie wystudzonej bezy. Na wierzchu układamy figi pokrojone w ćwiartki - można je zastąpić także innymi świeżymi owocami, frużeliną lub wiórkami czekolady. Bezę najlepiej podawać na świeżo, kolejnego dnia nie jest już tak smaczna - to dobre usprawiedliwienie dla tych wszystkich, którzy mają permanentną ochotę na kolejny kawałek ciasta
sama złodyczTen przepis to moja wariacja w zabieganym dniu. Nie myślałam, że wyjdzie tak fajnie więc jest się czym pochwalić i jest czego spróbować :D Połączenie
Niezły MłynekNareszcie nadarzyła się okazja, żeby upiec tort z rozmachem :) Cztery tabliczki czekolady, pół litra śmietany i morze przyjemności! Biszkopt: 5 jajek szklanka cukru
sama złodyczZ doświadczenia wiem, że ciasta mają czasami naprawdę dziwne nazwy, jedną z chyba najciekawszych jakie spotkałam to chyba inwalida, naprawdę zachęca do jedzenia
ciastkarnia na kruchym spodzieJak niedziela no to najwyższy czas aby zrobić coś pysznego do popołudniowej kawy. Na odmianę od wszystkich ciast i ciasteczek postanowiłam zrobić deser. Za oknami zima
ciastkarnia na kruchym spodzieNad chodzi koniec tygodnia weekend więc pora się zastanowić co zrobić dobrego do kawy. Tym razem pomysł znalazłam na jednym z blogów ale nie pytajcie na
ciastkarnia na kruchym spodziePrzepis na to ciasto bardzo długo czekał na realizację, ciągle wydawało mi się, ze jest za trudny zbyt pracochłonny albo nie było wystarczającej ilości chętnych na
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiaj i jutro terroryzuje i okupuje przestrzeń kuchenną. Każdy od tej pory do końca tygodnia będzie tam wchodził na własną odpowiedzialność czyli musi się liczyć z
ciastkarnia na kruchym spodzieStrasznie nie lubię pakowania, zawsze mam wrażenie, że czegoś nie wezmę, trochę o dziwne w sumie bo podróżować bardzo lubię, wiec trochę się to kłoci z
ciastkarnia na kruchym spodzieZdecydowanie pieczenie tortów sprawia mi największą frajdę:) Trzeba na nie poświęcić naprawdę dużo czasu, zwłaszcza jak wymyśli się coś nietypowego ale za to jaka frajda jest
ciastkarnia na kruchym spodzieSezon wakacyjny można dzisiaj uznać już za zakończony i pora wracać do swoich codziennych obowiązków. Pogoda jak na ostatni dzień wakacji jest świetna, słonko świeci, jest
ciastkarnia na kruchym spodzieBardzo często piekę muffinki, bo to prosty i smaczny deser. Podstawowy przepis, z którego korzystam, pochodzi z dodatku kulinarnego "Palce lizać". Można go dowolnie modyfikować, dodawać owoce, kakao, bakalie, kawałki czekolady, a jeśli pominiemy cukier i dorzucimy szynkę, ser, oliwki, szynkę i doprawimy ziołami otrzymamy pyszne wytrawne babeczki. Składniki: * suche: 2,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli
Kulinarny Pamiętnik