tężejącymi galaretkami. CAŁOŚC: Ostudzony biszkopt pokrywamy masą brzoskwiniową. Układamy na niej pokrojone w kosteczkę owoce. Wkładamy do delikatnego stężenia ,a następnie przykrywamy pianką śmietankowo – pomarańczową. Dekorujemy owocami i czekoladą. Wkładamy do lodówki ( najlepiej na noc! ) Smacznego
Ostra na SłodkoPrzepyszny, czekoladowy torcik z wiśniami. Nieziemski w smaku, delikatny, puszysty. Biszkopt lekki, krem rozpływający się w ustach, charakteru nadają wiśnie skąpane w gęstym syropie - istna poezja
Słodka Stronadziwo mało skomplikowany sernik na zimno na bazie serków homogenizowanych i galaretki. Forma arbuza bardzo mi się spodobała, bo niebawem sezon na moje uwielbiane owoce. Dodatek czekolady czyni go naprawdę ciekawym. Składnik: 5 opakowaniń serka waniliowego homogenizowanego (każdy po125 g) 3 galaretki arbuzowe Winiary wersja limitowana 2 łyżki żelatyny barwnik zielony kropelki czekoladowe cukier waniliowy/zapach opakowanie
Malinowe Pocałunkiczęści i na każdą z nich nakładamy nadzienie (zgodnie z zasadą im więcej, tym lepiej) :) W wykonanych przeze mnie rogalikach wykorzystałam marmoladę, ale możecie ją zastąpić też czekoladą lub owocami, np. cząstkami jabłka. Trójkąciki zawijamy, formujemy rogaliki i układamy na przygotowanej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut. Po ostudzeniu obficie posypujemy
Taste Of My Daywykałaczki i jabłko. Odstawić do zastygnięcia. Można również maczać truskawki w gorącej czekoladzie i popijać szampanem. Są również specjalne urządzenia tz. fontanny fondue do zanurzania w gorącej czekoladzie różnych owoców i wypieków
Kulinarny karnet Christopheratłuszcz do smażenia marmolada twarda kubek firmy JAMAR (http://jamar.pl/nasze-produkty/przetwory-owocowe/) cukier puder do posypania lub lukier (1 szklankę cukru pudru rozprowadzić z 2 - 3 łyżkami gorącej wody) owoce kansyzowane, czekolada – rozpuscic w kapieli wodnej, kokos Wy konianie- Mąkę pszenną przesiać i zmiesza ć z rozczynionymi wcześniej drozdzami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiać
Z Kuchni Do Kuchnikrem, odcinamy róg (wielkość zrobionej dziurki uzależniamy od tego w jaki sposób chcemy krem nałożyć i jak dużo ma go być). Dekorację pozostawiam waszej inwencji twórczej. Można użyć czekolady lub owoców. Voila! Muffinki gotowe! Smacznego
PastelFoodgoszczą bardzo często. A dlaczego ? A no dlatego, ze robi się je ekspresowo. Dodatkowym plusem jest też to, że możemy dodać do nich swoje ulubione owoce, bakalie, czekoladę itd... itd ... Dziś muffiny z musem jabłkowym i borówkami. Wilgotne i nie za słodkie. Składniki ( na 12 sztuk ): 1 szk. mąki pszennej 1 szkl. mąki pełnoziarnistej, np Lubella
kolorowotorcikowoByło już brownie banana split teraz kolej na pyszne babeczki, czy tez muffinki banana split. Pysznie bananowe ciasto, krem, owoce i czekolada i odjazd na maxa. Polecam zarówno dla mniejszych jak i większych łasuchów. Robi się szybko i prosto. Przepis na ciasto z tej strony . Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepisów na sernik jest mnóstwo - są te bez dodatków, z czekoladą, z owocami i pewnie jeszcze wiele innych. Jest to ciasto, które jest uwielbiane przez większość łasuchów, dlatego warto mieć w swojej kolekcji sprawdzony przepis na sernik. Poniżej zamieszczam przepis, z którego od jakiegoś czasu korzystam. Sernik nie jest zbyt słodki, urozmaiceniem jest dodanie do ciasta cynamonu, choć
Smakołyki Berenikiwięcej pól i udekorować je na przemian różnymi czekoladami, truskawki można zastąpić innymi owocami, choć ich kwaskowatość doskonale pasuje do słodkiej białej czekolady i gorzkiej czekolady deserowej. Mazurek ze względu na dodatek świeżych owoców należy przechowywać w lodówce, najlepiej przygotować go na krótko przed pierwszym podaniem ciasta, gdyż truskawki po 1-2 dniach mogą utracić swoją świeżość
Smakołyki Berenikibędzie na drugim miejscu. Zresztą spróbujcie i oceńcie sami:) Składniki na dwa desery 500 ml czerwonego wytrawnego wina 1/2 laski cynamonu 1 laska wanilii 150 g cukru pół tabliczki czekolady deserowej garść migdałów dwie gruszki Wykonanie: Gruszki do deseru muszą być twarde w innym wypadku rozpadną się przy gotowaniu. Najpierw należy obrać gruszki i pozbyć się środka. ( najlepiej zrobić(...)zawrzeniu zmniejszamy ogień i gotujemy gruszki przez 20 do 30 minut, tak aby były miękkie ale nie rozpadały się. Ugotowane owoce wyciągamy cedzakiem na talerz. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy ją gruszki. Na koniec deser posypujemy migdałami. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieNo i nadeszły długie zimowe wieczory, a w nich chęć do spędzenia tego czasu w rodzinnej atmosferze, najlepiej przy kominku i kubkiem gorącej czekolady
Niezły MłynekInspiracją do tego deseru był dla mnie przepis na stronie Najsmaczniejsze.pl . Lubię wszystkie owoce. Jedne bardziej, inne trochę mniej. Banany akurat plasują się w tej pierwszej grupie. Dlatego podanie ich w formie deseru, w dodatku ciekawego, jest nie lada gratką. Banany w migdałowym krokancie. Dla tych, co nie wiedzą – krokant jest to rodzaj posypki cukierniczej. Ma postać drobnych(...)moim przypadku) było zbędne. Kolejno, porcje bananów moczymy (tylko z jednej strony) w czekoladzie, a następnie zanurzamy w krokancie. Deser dekorujemy ubitą śmietanką, limonką lub innymi owocami. Połączenie bananów, czekolady i migdałowego krokantu zamienia się w pyszny, i niecodzienny deser. Dla tych co lubią się delektować smakiem, napawać widokiem będzie niewątpliwie wyjątkowym doznaniem kulinarnym. Smacznego. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylkoProste, a jednocześnie niezwykłe ciasto na lato. Z mnóstwem pysznej czekolady w środku i świeżymi owocami będzie wspaniałym deserem lub śniadaniem. Nie wymaga nawet(...)wyjmowania miksera! Składniki: kostka masła szklanka mąki 2 tabliczki czekolady 300 g jagód pół szklanki cukru 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia Masło rozpuszczamy z dodatkiem tabliczki czekolady i cukrem na małym ogniu, mieszając aż do dokładnego połączenia się masy, zostawiamy do przestygnięcia. Dodajemy mąkę, drugą czekoladę posiekaną w mniejsze kawałeczki, jajka i proszek do pieczenia
sama złodycz