Do przepisu na tradycyjną babkę gotowaną dołączam przepis na moją nową babkę, w mniejszej formie. To taka babeczka idealna na weekend. Dwa dni i po babce pozostaje wspomnienie, nie muszę chyba dodawać, że bardzo miłe wspomnienie... Ta babka po prostu sama się robi, więc smakuje jeszcze lepiej niż poprzednia, tam musiałam pilnować garnek, by się nie wygotowała woda, więc siłą rzeczy nie przygotowywałam jej zbyt często. Ta forma jest idealna, mniejsza, ciemna więc babka gotuje się w niej szybciej. Dod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...