boczek duszony w winie

boczek duszony w winie

boczek duszony w winie

bejkon na bogato. przepis na dwie porcje 500 gram chudego boczku 200 gram ugotowanej brukwi 2 słodkie gruszki 2 białe cebule średnia czerwona cebula 2 szklanki wina wiśniowego półwytrawnego 2 łyżki śmietany kremówki 2 garście wiśni 2 łyżki miodu pieprz biały gałązka rozmarynu szczypta kurkumy sól kiełki oliwa  Boczek obsmażamy na oliwie na złoty kolor z posiekaną białą cebulą , zalewamy winem oraz dodajemy rozmaryn  i dusimy około 15-20 minut , doprawiamy białym pieprzem i solą do smaku . Mięso po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu na gazie

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.