ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI

ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI

ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI

Przepis na : deser

Święta Bożego Narodzenia pełnią we Francji bardzo ważną rolę, choć z czasem zatraciły swój religijny charakter i stały się głównie świętami rodzinnymi. Niewielu Francuzów udaje się na pasterkę i zasiada do wigilijnej wieczerzy. Rodziny gromadzą się wokół świątecznego stołu najczęściej 25 grudnia. Obok wykwintnych przysmaków, takich jak ostrygi, langusty, ślimaki, przegrzebki, łosoś, indyk i kasztany, serwowanych z winem i szampanem, na wszystkich świątecznych stołach gości obowiązkowo bûche de Noël , czyli bo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Autor

AngieAngie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, krem, przepisy na święta, mascarpone, świąteczne przepisy, biszkopt, roladki, francuskie, ciasto, boże narodzenie, mąka, proste i szybkie przepisy, deser, desery, krem mascarpone, bita śmietana, jajko, czekoladowa, mus, ciastka kremówki, por , łosoś, bożonarodzeniowe, tiramisu, indyk, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto francuskie, ciasto francuskie, lekkie ciasto

Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.