ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI

ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI

ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI

Przepis na : deser

Święta Bożego Narodzenia pełnią we Francji bardzo ważną rolę, choć z czasem zatraciły swój religijny charakter i stały się głównie świętami rodzinnymi. Niewielu Francuzów udaje się na pasterkę i zasiada do wigilijnej wieczerzy. Rodziny gromadzą się wokół świątecznego stołu najczęściej 25 grudnia. Obok wykwintnych przysmaków, takich jak ostrygi, langusty, ślimaki, przegrzebki, łosoś, indyk i kasztany, serwowanych z winem i szampanem, na wszystkich świątecznych stołach gości obowiązkowo bûche de Noël , czyli bo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.