Viennetta

Viennetta

Viennetta

Przepis na : deser

“Mamo, ale ta Viennetta fajnie strzela”- stwierdziła moja córka, kiedy ukroiłam pierwszy kawałek lodowego deseru. Oczywiście strzelały warstwy czakolady, nie było ich jak w oryginale dwanaście, bo tylko cztery, nie były też tak pofalowane, ale i tak w pełni oddały charakter tej pysznej rolady o wyglądzie królewskich koronek. Zapraszam na delikatne śmietankowo-cytrynowe lody, przełożone warstwami gorzkiej czekolady.  Viennetta Składniki na keksówkę 30x11 cm: 150 g gorzkiej czekolady650... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, pieczenie, krem do orzeszków, lekka, desery, deser, cytryna, cukier, krem, gorąca czekolada, bita śmietana, cukier puder, ciastka kremówki, ciasta z kremami, czekoladowa, dekoracje, orzechy, bez pieczenia, roladki, sylwester, krem czekoladowy, orzechy laskowe

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inspirowane Smakiem, 2 lipca 2013 08:33:59

Jeżeli strzela tak fajnie jak wygląda, to nie dziwię się zachwytowi!:)

kuchenny bałagan, 2 lipca 2013 09:52:51

Cudo nad cudami, byłam pewna, że to kupne lody, uwielbiałam je, właśnie za to strzelanie :) Udały Ci się koncertowo:)

Izabela Wajnsztajn, 2 lipca 2013 11:20:37

Wyglada jak "kupne" oczywiscie w pozytywnym slowa tego znaczeniu :)Niestety nie przepadam za lodami,ale i tak na sam widok slinka leci.Pieknie wyglada:)

d., 2 lipca 2013 16:34:18

Ale słodkości! Boże, wygląda bajkowo! Lepsze niż tort :)dariawkuchni.

sofieta- mia cucina, 2 lipca 2013 16:50:47

Strzela lepiej niz oryginal) pozdrawiam)

sofieta- mia cucina, 2 lipca 2013 16:52:19

Dziekuje za mile slowa)) a kupnych nigdy nie probowalam i chyba juz nie sprobuje) te sa pyszne..

sofieta- mia cucina, 2 lipca 2013 16:53:23

DZiekuje Izuniu)) milo mi, ze mnie odwiedzasz))

sofieta- mia cucina, 2 lipca 2013 16:56:55

Daria, i kto by pomyslal,ze to tylko bialka, cukier i smietana... ale efekt jest! pozdrawiam))

wedelka, 2 lipca 2013 18:42:12

Jadłam takie wieki temu, tyle, że kupione w sklepie. Smakowały bosko. Jestem pewna, że Twoje są jeszcze lepsze :)

Justyna Bąk, 2 lipca 2013 19:29:59

wygląda bosko:)

mama_zosiaczka, 2 lipca 2013 22:27:04

Ale pysznie wyglądają. To będzie kolejna pozycja na mojej liście "przepis do przetestowania".

sofieta- mia cucina, 2 lipca 2013 22:34:53

Wedelka, jesli masz mozliwosc, to zachecam do zrobiena)

sofieta- mia cucina, 3 lipca 2013 00:34:58

Justyna, dziekuje slicznie)))

sofieta- mia cucina, 3 lipca 2013 00:36:15

Mama zosiaczka, zachecam baardzo, bo efektowny i pyszny)

Nashelly, 3 lipca 2013 21:29:29

Pyszny, kremowy deser... Idealny na upały ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

naleśniki, 6 lipca 2013 02:41:04

smacznie wygląda chętnie bym zjadła coś takiego:)

Anonymous, 2 listopada 2013 13:26:20

Mam małe pytanko. Czy białka należy ubijać na parze czy ubijać normalnie w misce i w zasadzie surowe dodać do śmietany? Daga

Kasia Selaszuk, 3 listopada 2013 00:43:53

Daga, ja bialka ubijalam normalnie w misce...., ale jesli masz obawy to mozna chyba i na parze, choc ja nigdy tak nie ubijam... jesli ubijane na parze, to trzeba odczekac z dodaniem smietany...

Anonymous, 3 listopada 2013 16:57:31

Zrobiłam w piątek lody z Twojego przepisu i wyszły bardzo ciekawie. Dałam białko ubite w misce. Co do obaw to chodziło mi żeby nie załapać jakiejś bakterii, ale wiem, że wystarczy jajka sparzyć i nie będzie problemu. Następnym razem dodam do masy jeszcze kokos i mleczną czekoladę :) Daga

Kasia Selaszuk, 4 listopada 2013 14:28:32

Daga, bardzo sie ciesze, ze zainspirowalam Cie do zrobienia tego deseru) nastepnym razem rowniez dodam kokos, ktory uwielbiam)