Gorąca czekolada piernikowo-korzenna

Gorąca czekolada piernikowo-korzenna

Gorąca czekolada piernikowo-korzenna

Przepis na : deser

Składniki: (na 2 porcje) 2 szklanki mleka 100 ml śmietany kremówki 30% tabliczka czekolady deserowej szczypta pieprzu szczypta imbiru szczypta cynamonu szczypta przyprawy piernikowej do dekoracji: starta czekolada pokruszone pierniczki Przygotowanie: Do garnuszka wlać mleko i śmietanę, podgrzewać na małym ogniu. Po chwili dodać czekoladę oraz przyprawy. Cały czas mieszając poczekać aż czekolada się rozpuści a następnie zgęstnieje. Czekolada musi mieć gładką, jednolitą i gęstą konsystencję.  Przelać do filiżanek i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KreatywnePiny

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.