Pappardelle z polędwiczkami wieprzowymi w sosie grzybowo-śmietanowym
Pappardelle z polędwiczkami wieprzowymi w sosie grzybowo-śmietanowym
Tym przepisem zajęłam I miejsce w konkursie "makaronowe love" w Polska Gotuje :) Składniki na 2 porcje:0,5 kg polędwiczki wieprzowejok.20 suszonych grzybków100 ml śmietanki kremówki1 duża cebulaopakowanie makaronu pappardellesuszony tymianek do sosu1 główka czosnku4 liście laurowe3 kulki ziela angielskiegosuszony majeranek do polędwiczkisól, pieprzoliwa z oliwek do marynowania i pieczenia1 łyżka masła2 łyżki tartego parmezanuPolędwiczkę marynujemy w oliwie, suszonym majeranku, liściach laurowych, w kulkach... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
polędwiczka, polędwiczki, sosy, polędwiczki wieprzowe w sosie, zupa grzybowa, polędwiczki wieprzowe, grzyby, polędwiczki w sosie, tarta, czosnek, makaron, makarony, cebula, ciastka kremówki, ciasta z kremami, sos do makaronu, dania z makaronem, dania mięsne, masło czosnek, sos z grzybów , sos mięsny, czosnek w ziołach
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz