dzisiejszy budyń, pyszny wyszedł! ;) Składniki (porcja około 340kcal/nie liczę owoców/): 100g chudego twarogu jajko 15g skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki szklanka mleka 0,5% aromat kokosowy jakieś słodzidło (użyłam około 15g ksylitolu) Sposób przygotowania: Pół szklanki mleka wlewamy z ksylitolem do teflonowego rondelka, gotujemy w reszcie mleka rozpuszczamy skrobię, dodajemy do rondelka, ciągle mieszając
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSkładniki (około 11 porcji/jeden kawałek około 108 kcal/) 4 jajka 90 g kaszy jaglanej suchej firmy KUPIEC 30 g suchego mielonego maku 40g ksylitolu 50g suszonej żurawiny 15g oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 1/2 łyżeczki sody Sposób przygotowania: Kaszę prażymy na suchej patelni, a potem mielimy na mąkę białka ubijamy na sztywną pianę do ubitych białek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćshake, deser lub samoistne danie np. Kolacja. Skład: Kazeina micelarna, aromat (brak w wersji naturalnej), guma konjak, sól, kwas cytrynowy (w przypadku smaków: ananasowo - kokosowym, jogurtowo - wiśniowym, jogurtowo - gruszkowym, jogurtowo - truskawkowym) słodzik - sukraloza (brak w wersji naturalnej). Dodatki jak aromat czy słodzik to zaledwie kilka % dzięki czemu otrzymujecie produkt doskonałej jakości i wartości odżywczej. Moja
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsmaczne :) Dobre po treningu, dla przeciwników tłuszczu, zalecam po prostu rezygnacje z kokosa :) Składniki /całość około 654kcal/: 50g dojrzałego banana 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec 15g wiórek kokosowych 2 jajka Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę banana rozduszamy na miazgę widelcem do kaszy dodajemy wszystkie pozostałe składniki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKokosowa tapioka z musem z mango i truskawkami; Oh.. moje przygody z dzisiejszym śniadaniem, były cudowne. Namoczyć, nie moczyć? Dobra namoczyłam, ale rano.. co to, dziwnie smakuje i jak z tego mają się zrobić takie fajne przezroczyste kuleczki? Zrobię nową, a z tego co innego..zalałam inne, ale koniec końców ugotowałam te z nocy
More food, love and dreamsblog kruche babeczki Składniki na formę 30 cm x 25 cm na ciasto: 5 jaj 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 kopiasta łyżka kakao 1 szklanka mąki pszennej Na krem budyniowy: 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 250 g masła – można trochę mniej, wtedy krem będzie mniej maślany
Fabryka pomysłówSkładniki: 250 g płatków owsianych 100 g mąki żytniej lub gryczanej 1/2 szklanki brązowego cukru 1 płaska łyżeczka sody 50 g łuskanego słonecznika 50 g wiórków kokosowych 30 g płatków migdałowych po 50 g posiekanych suszonych wiśni i moreli 125 g masła 2 jaja szczypta soli Wszystkie suche składniki połączyć ze sobą. Masło stopić i ostudzić. Wlać
Czerwień i błękitzakalec- udało się! Składniki na dużą blachę: ciasto drożdżowe wg mojego sprawdzonego przepisu: 50 g drożdży pół litra mleka sojowego 150 g cukru 900 g mąki 200 g masła kokosowego rafinowanego szczypta soli dokładnie wyrabianie ciasta pod tym linkiem: http://www.greenscarf.pl/weganskie-buleczki-cynamonowe/ farsz: około 1 kg rabarbaru 100 g cukru Przygotowanie: Rabarbar obieramy, kroimy w 1 cm kawałki podsmażamy
greenscarfdodatek do niedzielnej kawki dla smakoszy czekolady i kokosu. Przepis zaczerpnęłam od pana Bogdana, ale zagości w naszym domu na długo z pewnością. SKŁADNIKI: biszkopt z 4 jajek wiórki kokosowe polewa czekoladowa: 1/2 kostki margaryny, 2 łyżki kakao, 8 łyżek cukru, 4 łyżki wody, WYKONANIE: pieczemy biszkopt (przepis we wcześniejszym poście "pyszny biszkopt"), przygotowujemy polewę czekoladową, gotujemy do zgęstnienia
Kuchnia Beatymiski, dodać cukier, cynamon- wymieszać. Dodać połowę startej marchewki, olej, zmiażdżone na gładką masę banany. Wymieszać łyżką. Jak widać, masa jest gęsta. Krem: resztę marchwi podsmażyć na łyżce masła kokosowego z dżemem- około 5 minut, następnie zblendować ją z masłem orzechowym. Do papilotek na babeczki wyłożyć po pół łyżki masy mączno-marchewkowej, na to łyżeczka kremu i kolejno masa mączna
greenscarfpszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 175 g cukru 225 g masła 100 g czarnej czekolady 4 jajka, roztrzepane 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 75 g wiórków kokosowych Krem: 450 g twarogu miękkiego 100 g masła, miękkiego 2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niebieski barwnik: pół lub całe opakowanie barwika w żelu około
KreatywnePinyUwaga- po tej zupie nie ma oddechu smoka! Zupa gotowa w 20 minut. Składniki na 4 porcje: 2 główki czosnku 5 ziemniaków średniej wielkości 3 łyżki masła roślinnego (użyłam kokosowego rafinowanego) kilka liści laurowych sól, biały pieprz chleb na grzanki wegański ser typu mozzarella Przygotowanie: ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i pokroić ząbki
greenscarfPropozycja na chrupkie ciasteczka daktylowe. Pieguski to przy tym pikuś. Składniki na około 25 szt.: 3/4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenie szczypta solo 100 g miękkiego masła kokosowego 1 rozgnieciony banan pół szklanki cukru 3/4 szklanki gryczanych płatków szklanka grubo siekanych daktyli Przygotowanie: Mąkę z proszkiem przesiać do miski, dodać miękkie masło i zmiksować- powstanie konsystencja bułki tartej. Dodać
greenscarfdużych oczkach. Wykładamy masę serową, na nią trzemy drugą połowę ciasta. Sernik pieczemy około 1 godz w temperaturze 180 stopni C. Sernik po upieczeniu możemy posypać wiórkami kokosowymi. Sernik wykonaniu Alicji Smacznego
kgwjanczewoplanujesz kolację ze szparagami w roli głównej, wykorzystaj mój przepis na duszone szparagi. * Szparagi Duszone z dietetycznym sosem * S kładniki na 4 porcje : szparagi zielone 4 pęczki, olej kokosowy 1 łyżka mąka bezglutenowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny odtłuszczony 1/2 szklanki, cytryna - sok z 1/2 cytryny, sól himalajska do smaku. Szparagi opłucz, pokrój na kawałki około 5 cm, włóż
IzaGotuje