Ciasto z cukini, chlebek cukiniowy

Ciasto z cukini, chlebek cukiniowy

Ciasto z cukini, chlebek cukiniowy

Alternatywa dla najlepszego ciasta marchewkowego  - ciasto z cukinii. Jest delikatne w smaku, nie za słodkie, wilgotne i możecie je przygotować z różnymi dodatkami - żurawina, rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe itp. Ciasto jest ciastem ciężkim i sycącym. Do tego wychodzi zarówno w wersji bezglutenowej jak i na zwykłej mące pszennej.  Składniki: - 2 średnie cukinie - 2 szklanki mąki (pszennej, bezglutenowej*) - 2 jajka - 0,5 - 3/4 szklanki cukru - 50-100 ml oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2-... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.