Od razu uprzedzam , że lista składników tylko wygląda tak ,, groźnie". Jeśli ktoś gotuje dania orientalne to wszystko to ma pod ręką w domu. Jednogarnkowa potrawa wykorzystująca ,, tajskie" smaczki. To znaczy z użyciem przypraw które akurat mam w domu. Gotuję akurat dziś przez przypadek- po prostu wczoraj zmieliłam trochę za dużo wiórek kokosowych do racuchów i doszłam do wniosku że jak już mam mączkę kokosową to ją wykorzystam. A dodatkowo chciałam trochę rozluźnić zamrażarkę -uznałam , że buli... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Znam ten ból z "groźną" listą składników. Ilekroć chcę wrzucić coś azjatyckiego na blog, to od razu mam wrażenie, że nikt tego nawet nie przeczyta :) A skrzydełka wyglądają naprawdę apetycznie. I z użyciem tych przypraw na pewno są :)
Hi hi- czasem tak to jest , że wydaje się, że potrawa wymaga nie wiadomo ile pracy a to nic bardziej błędnego. Ja mam akurat nad blatem roboczym w kuchni 3 takie specjalne wąskie półeczki ( każda po 1,5 m ) na przyprawy , herbaty i kawy . Jak gotuję to w zasadzie tylko sięgam po słoiczki czy pudełeczka .A zapas różności zgromadził się tak jakoś przy okazji i teraz go tylko uzupełniam jak się kończy. To tylko dla osób które zaczynają swoją przygodę w kuchni jest ,, groźne' -po paru latach po prostu wszystko sie już ma w domu.