Stir-fry z kurczakiem, brokułami i papryką

Stir-fry z kurczakiem, brokułami i papryką

Stir-fry z kurczakiem, brokułami i papryką

Stir-fry to technika smażenia wywodząca się z kuchni chińskiej, w której przygotowana potrawa smażona jest w małej ilości tłuszczu i na dużym ogniu, będąc stale i intensywnie mieszaną – stąd częste określanie stir-fry jako „smażenia w ruchu”. To danie niezwykle szybkie w przygotowaniu, w którym warzywa zachowują jędrność, a mięso delikatność i soczystość. Tradycyjnie do stir-fry używamy woka – stożkowatego naczynia, którego kształt sprzyja utrzymaniu wyższej temperatury smażenia. Niemniej, jeśli nie posiadaci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Even Better Food

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Even Better FoodEven Better Food

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, brokuły, mielone, brokuł, papryka, mięso, stir fry, sosy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, imbir, pierś, piersi, sezam, kurczak z warzywami, kokosowe, ryby, kurczak z czosnkiem, diety, bezglutenowe, ryba, dieta, kurczak z papryką , sos do kurczaka, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, ryby smażone, dania z piersi kurczaka, warzywa na patelnie, kurczak po chińsku

Inne przepisy z Even Better Food

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.