Przepis na : śniadanie
Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego omletu. Składniki (2-3 porcje): 3 jajka 200ml mleka kokosowego 1/2 szkl. cukru trzcinowego szczypta soli masło lub margaryna do smarowania formy do podania: płatki migdałów, skórka limonkiCZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli, po czym dodajemy stopniowo mleko kokosowe. Miskę kładziemy na garnku z gotującą się wodą. Często mieszamy, aż masa zacznie gęstnieć (ok. 15 minut). 2. Blachę do pieczenia (25x11... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...