Omlet na zimno na mleku kokosowym z prażonymi migdałami

Omlet na zimno na mleku kokosowym z prażonymi migdałami

Omlet na zimno na mleku kokosowym z prażonymi migdałami

Przepis na : śniadanie

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego omletu. Składniki (2-3 porcje): 3 jajka 200ml mleka kokosowego 1/2 szkl. cukru trzcinowego szczypta soli masło lub margaryna do smarowania formy do podania: płatki migdałów, skórka limonkiCZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli, po czym dodajemy stopniowo mleko kokosowe. Miskę kładziemy na garnku z gotującą się wodą. Często mieszamy, aż masa zacznie gęstnieć (ok. 15 minut). 2. Blachę do pieczenia (25x11... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.