Królewicz

Królewicz

Królewicz

CIASTO MIODOWE: 30 dag mąki pszennej 15 dag cukru 15 dag  margaryny 1 jajko 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki miodu Margarynę, cukier i miód roztopić w rondelku. Jak masa ostygnie dodać do mąki, sody i jajka. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i upiec dwa placki w dużej blaszce. Ciasto rozgniatamy palcami w blaszce, bardzo źle się wałkuje. Piec 15-20 minut (max 30 min) w temperaturze ok.180 stopni.BISZKOPT Z 4 JAJEK: 4 jaja szczypta soli 1/2 łyżeczki octu 1/2 szklanki i łyżeczka cukru 4/5 ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mąka, pieczenie, miód, placki, polewa, cukier, jajko, krem, budyń, kakao, polewa czekoladowa, ciasta z kremami, czekoladowa, biszkopt, kokosowe, ciasto z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z kremem, ciasto kokosowe, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasta z masa, krem czekoladowy, placki ziemniaczane, mleko w proszku, ciasto z białek , sposoby na jajko, ciasto mleko w proszku

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
monika smakoszka, 1 kwietnia 2013 14:50:00

takie ciacha to ja lubię :) oj lubię ;)