Wegańskie bezglutenowe racuchy z ananasa

Wegańskie bezglutenowe racuchy z ananasa

Wegańskie bezglutenowe racuchy z ananasa

Przepis na : deser

Dla wielbicieli ananasów :) Szybkie i łatwe w wykonaniu placuszki na wzór racuchów. Składniki: - mus z 200 g ananasa (czyli zblendowany ananas, ok. 1 szklanka) - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki siemienia lnianego odtłuszczonego - 7 łyżek mąki gryczanej (lub ew. innej bg) - 2 łyżki syropu  z agawy/klonowego Wszystko razem wrzucamy do pojemnika blendera i miksujemy do uzyskania jednorodnej masy. Odstawiamy na min. 15 minut, po czym smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego. W zasadzie jest to bardziej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakuje zdrowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.