Omlet z cebulką i świeżymi pomidorami

Omlet z cebulką i świeżymi pomidorami

Omlet z cebulką i świeżymi pomidorami

Mam dla Was propozycję, na omlet z cebulką i świeżymi pomidorami. Jest delikatny, miękki i wilgotny. Pomidory i podsmażona cebula, łącząc się z masłem, tworzą pyszny dodatek smakowy.  Składniki (dla 1 osoby): 1 niewielka cebula (biała lub czerwona) 1 pomidor średni 1 łyżeczka masła lub oleju kokosowego rafinowanego 2 jajka sól pieprz Wykonanie: Przygotowujemy patelnię o średnicy około 23 cm i pokrywkę. Cebulę kroimy w kostkę. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na grube plasterki. Jajka wbijamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.