Kora orzechowa

Kora orzechowa

Kora orzechowa

Kora orzechowa, to wyśmienite delikatne ciasto z mnóstwem bakalii, przełożone kremem budyniowo-brzoskwiniowym. Można je serwować z okazji świąt lub innych spotkań rodzinnych w większym gronie. Dzisiaj przedstawiam jego nieco "odchudzoną" wersję, w stosunku do tej, która jest powszechnie znana - bez delicji i galaretki na wierzchu. Jakoś ta wersja o wiele bardziej przypadła mi do gustu :)Składniki na ciasto:100 g orzechów włoskich siekanych100 g orzechów włoskich zmielonych100 g rodzynek100 g wiórków kokosowyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, sok, placki, budyń, orzechy włoskie, orzechy, przepisy na święta, włoska, ciasto z białek , ciasto z kremem, ciasta z kremami, kokosowe, galaretka, mleko w proszku, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z orzechami, ciasto z brzoskwiniami, ciasto z galaretka, ciasto z bezami, ciasto kokosowe, ciasto mleko w proszku, ciasto z masą budyniową, placki ziemniaczane, ciasto budyniowe, ciasta tortowe, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Świat Ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.