Wegańskie, rozpustne ciasto czekoladowe; Kraków i Wieliczka

Wegańskie, rozpustne ciasto czekoladowe; Kraków i Wieliczka

Wegańskie, rozpustne ciasto czekoladowe; Kraków i Wieliczka

Lepszego jeszcze nie jadłam 😊 . Ma idealne proporcje między smakami: słodkim, gorzkim i kwaśnym. Jak zrobić? Upiec brownie z podwójnej porcji, przekroić na pół i każdą połówkę posmarować powidłem ze śliwek i czekoladowym, budyniem jaglanym . Dekoracja: u mnie prażone orzechy ziemne i polewa z gorzkiej czekolady. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a ciasto jest pyszne! Najlepsze kolejnego dnia. Jeśli lubicie, można również nasączyć obie połówki ciasta mocniejszym alkoholem. P.S. Na cały deser (krem budyniowy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, budyń, desery, deser, śliwka, kokosowe, wegańskie, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, polewa czekoladowa, ciasto z orzechami, brownie czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto ze śliwką, ciasto kokosowe, krem czekoladowy

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.