Przepis na : deser
Dziś pampuchy w nieco odmiennej formie. Tradycyjnie przyrządza się je na parze. Ja dziś spróbowałam upiec je w piekarniku- wyszły równie pyszne. Składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka ½ szklanki cukru 3 jaja 3 dag drożdży Aromat lub cukier waniliowy 1 łyżka masła Nutella Sól Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Ziarno do posypki Wykonanie: Drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru rozpuścić ciepłym mleku i dodać do mąki. Następnie ubić jajka z resztą cukru, włożyć do naczynia razem z aromatem, masłem i solą d... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com