Krem z pieczonych białych warzyw z błękitnym lazurem

Krem z pieczonych białych warzyw z błękitnym lazurem

Krem z pieczonych białych warzyw z błękitnym lazurem

Przepis na : obiad

Nie wiem czy to moda, czy po prostu wspomnienia z dziecinnych lat, kiedy to przecierane zupy były jednym z głównych posiłków, a może po prostu jesienna aura skłania do sięgania po takie przepisy.   Składniki: 3 pietruszki 1 seler 1 mały kalafior 2 średnie ziemniaki 1 duża cebula biała 3-4 ząbki czosnku 2 szklanki mleka 1 szklanka wody łyżka miodu pieprz, gałka muszkatołowa olej kokosowy mały ser pleśniowy lazur błękitny 100 g chipsy z jabłek* Przygotowanie: Warzywa obieramy i kroimy w mniejsze ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.