Muffinki wegańskie i bez pszenicy, czyli jak radzić sobie z nietolerancją pokarmową

Muffinki wegańskie i bez pszenicy, czyli jak radzić sobie z nietolerancją pokarmową

Muffinki wegańskie i bez pszenicy, czyli jak radzić sobie z nietolerancją pokarmową

Ostatnio po zrobieniu testu na nietolerancję pokarmową, okazało się, że mój organizm nie toleruje mleka krowiego, jajek oraz pszenicy. Pierwsza myśl była 'co ja będę jeść'? Po miesiącu diety stwierdzam, że da się bez problemu z tym żyć, a nawet wypieki smakują super! Dzisiaj przepis na muffiny na mące jaglanej i ryżowej :) Składniki: -1,5 szklanki mąki ryżowej -1 szklanka mąki jaglanej -pół szklanki cukru  -1 łyżeczka proszku do pieczenia -150 ml oleju  -1 szklanka mleka roślinnego ( ja użyłam mlek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Receptura smaku

Autor

Katarzyna Rysz

Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

muffiny, z jagodami, ciasto, kokosowe, diety, maliny, dieta, ciasto z malinami, bez pieczenia, ciasto kokosowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Receptura smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.