Bardzo lubię rozgrzewające i pikantne dania. Co prawda bardziej na styl europejski, ewentualnie meksykański, niż orientalny ;) Ale gdy już się skuszę, to nigdy nie żałuję. Tak też było w przypadku tego dania. Przepis na potrawę pochodzi z książki „Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem”, której recenzję znajdziecie tu —>KLIK. Tu podaję wersję z moimi małymi zmianami. 3-4 porcje: 3 łyżeczki ziaren kolendry 3 łyżeczki ziaren kminu 2 łyżeczki płatków chili 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...