Przepis na : śniadanie
Świetny pomysł na wege śniadanie lub obiad. Smak brokuła nie jest ani trochę wyczuwalny dzięki przyprawom, które są wyraziste i mocne. Całość dopełnia delikatny smak jajka, najlepiej z płynnym żółtkiem. Zdrowo i pysznie. Składniki na 2 porcje : 4 różyczki brokuła 1/3 cebuli 1 czosnek 2 średnie jajka 1 łyżka rodzynek lub suszonej żurawiny 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka masła klarowanego (lub oleju koko.) 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka papryki słodkiej Sól i pieprz do smak... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...