Przepis na : kolacja
Jest przepysznie! To już dzisiaj! W sklepach Lidl w całej Polsce, rozpoczyna się Tydzień Kuchni Francuskiej. W bardzo bogatej ofercie sklepu znajdzie wiele pysznych produktów prosto z Francji. To co mnie wręcz zachwyciło, to produkty objęte certyfikatami takimi jak ChNP (Chroniona Nazwa Pochodzenia) -Ser Morbier ( w cenie 11,99 zł) i ChOG (Chronione Oznaczenie Geograficzne) - ser Tomme de Savoie ( w cenie 11,99 zł). Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale aby producent mógł dostać taki certyfikat musi spełnić ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)