Patisony nadziewane

Patisony nadziewane

Patisony nadziewane

Nadziewane patisony to alternatywa dla faszerowanej cukinii. W smaku są mniej wodniste niż cukinia, bardziej kremowe i delikatne. Z racji małego gniazda nasiennego nie mieszczą tyle farszu, co cukinia, ale i tak warto je upiec :) Czym nadziać? Tyko wyobraźnia nas ogranicza. Jedyne co należy wykonać przed nadzianiem do podpieczenie patisona. Na ok. 10 minut wkładamy warzywo pozbawione gniazda nasiennego, lekko nasmarowane tłuszczem, np. olejem kokosowym. Potem nadziewamy, czym mamy :) Może to być puree z kal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, łosoś, kalafiorem, tarta, kalafior, mielone, cukinia faszerowana, puree, kokosowe, mięso, jajka nadziewane, mielone z warzywami, bez pieczenia, mięsa pieczone, jajka z farszem, jajka faszerowane , kalafior pieczony, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.