Pierniczki na bazie mąki żytniej i kokosowej z lukrem pomarańczowym

Pierniczki na bazie mąki żytniej i kokosowej z lukrem pomarańczowym

Pierniczki na bazie mąki żytniej i kokosowej z lukrem pomarańczowym

Smaczne pierniczki, w stylu fit. Nie za twarde, delikatne i odrobinę kruche. Ciasto jest nieco uciążliwe w przygotowaniu, gdyż dość mocno klei się do rąk, natomiast po odstawieniu do lodówki na kilka godzin z jego wałkowaniem nie powinno być już problemu. Wałek warto wysmarować oliwą z oliwek przed użyciem, wówczas nie będzie konieczności podsypywania ciasta mąką a pierniczki będą ładniejsze.  Składniki (na 50 dużych serc): 200 gram mąki żytniej  100 gram mąki kokosowej  125 gram masła  125 gra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.