PASZTET Z SOCZEWICY – wersja pieczona i gotowana (wegański)

PASZTET Z SOCZEWICY – wersja pieczona i gotowana (wegański)

PASZTET Z SOCZEWICY – wersja pieczona i gotowana (wegański)

  Pasztet z czerwonej soczewicy jest moim ulubionym tego typu pasztetem. Świetnie pachnie, jest tani i bardzo szybki w wykonaniu. Na pewno zagości na moim wielkanocnym stole //   Składniki (na formę 21 x 11,5 cm i 1 pasztet gotowany): 200 g soczewicy czerwonej 1 puszka czerwonej soczewicy (bez zalewy ok. 250 g soczewicy) 2 marchewki 2 cebule 3 łyżki oleju kokosowego 50 g mąki jaglanej (możesz też użyć mąki z ciecierzycy, mąki ryżowej lub innej) 2 łyżki (20 g) bułki tartej bezglutenowej przyprawy i zioł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.