Śliwki zatopione w pysznym cieście...smaczne ciacho..lekko kwaskowate za sprawą śliwek..w sumie można dać też inne owoce. śliwki 20 dkg cukru 4 jaja 1 niepełna szkl.oleju cukier cytrynowy 2 łyżki jogurtu greckiego 25 dkg mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni.Śliwki przeciąć na połowę, usunąć pestki. Jajka i cukier utrzeć,stopniowo wlewać olej, jogurt.M ąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem cytrynowym.Dodać do utartych jajek i delikat... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...