ZIELONA HERBATA (matcha) Z MLEKIEM

ZIELONA HERBATA (matcha) Z MLEKIEM

ZIELONA HERBATA (matcha) Z MLEKIEM

Matcha to sproszkowana zielona herbata z odmiany zacienianej - plantacje zaciemnia się przed zbiorami , dzięki czemu w liściach wytwarza się więcej aminokwasów. W efekcie napój ma słodszy smak. Na tym etapie otrzymujemy herbatę tencha, którą w dalszym procesie należy zmielić. Najprostszy domowy sposób na zaparzenie matchy wymaga zaopatrzenia się w spieniacz do mleka (ja kupiłam swój za 5zł w Ikei) lub bambusowy pędzelek zwany chasen. Matcha wykorzystywana jest do ceremonii parzenia herbaty, wymagającej państw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję