ZIELONA HERBATA (matcha) Z MLEKIEM
ZIELONA HERBATA (matcha) Z MLEKIEM
Matcha to sproszkowana zielona herbata z odmiany zacienianej - plantacje zaciemnia się przed zbiorami , dzięki czemu w liściach wytwarza się więcej aminokwasów. W efekcie napój ma słodszy smak. Na tym etapie otrzymujemy herbatę tencha, którą w dalszym procesie należy zmielić. Najprostszy domowy sposób na zaparzenie matchy wymaga zaopatrzenia się w spieniacz do mleka (ja kupiłam swój za 5zł w Ikei) lub bambusowy pędzelek zwany chasen. Matcha wykorzystywana jest do ceremonii parzenia herbaty, wymagającej państw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna
Autor
Kasia Sarna
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
napój, kokosowe
Inne przepisy z Kasia Sarna
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję