SERNICZKI - MUFFINY

SERNICZKI - MUFFINY

SERNICZKI - MUFFINY

W nowy rok wchodzę z przepisem na klasyczne serniczki . Czas świąteczno-noworoczny jest dla mnie najmniej przyjemnym okresem w roku, któremu towarzyszą melancholijne i przygnębiająco ponure myśli. Gdyby było chociaż jaśniej i bardziej zielono na dworze! Na szczęście słodkosci mają moc poprawiania nastroju ;) Takie muffinki świetnie sprawdzą się w sytuacji, gdy macie ochotę na sernik, ale nie chcecie piec całego ciasta. Przepis jest bardzo prosty Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.