Batony owsiane z masłem orzechowym

Batony owsiane z masłem orzechowym

Batony owsiane z masłem orzechowym

Batony owsiane z masłem orzechowym są alternatywą dla sklepowych batonów musli. Są doskonałą przekąską na drugie śniadanie i po wysiłku fizycznym. Czas wykonania: 20 min (+3 h chłodzenia) Ilość porcji: 654 g = 16 sztuk (100g = 460 kcal) Składniki: 280 g domowego masła orzechowego niesłodzonego (Przepis) 1/3 szklanki miodu (7 łyżek) 1 1/3 szklanki płatków owsianych (140 g) 40 g migdałów 40 g orzechów laskowych Przygotowanie: Orzechy posiekać na małe kawałeczki. Naczynie, w którym ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

masło orzechowe, owsiane, orzechy, płatki owsiane, śniadania, kokosowe, przekąska, przekąski, drugie danie, szybkie śniadanie, szybkie przekąski

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.