Ciasto pomarańczowe ucierane w polewie czekoladowej.

Ciasto pomarańczowe ucierane w polewie czekoladowej.

Składniki : 15 dkg margaryny 10 dkg cukru 1 pomarańcza 1 cukier wanilinowy 4 jajka 20 dkg wiórków kokosowych 8 dkg mąki pszennej 5 dkg mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czekolada gorzka do dekoracji Sposób wykonania : Pomarańczę umyć, sparzyć wrzątkiem, skórkę zetrzeć na tarce, sok wycisnąć do małej miseczki. Miękką margarynę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i otartą skórką z pomarańcza na puszystą masę. Następnie wbijać po jednym jajku cały czas ucierając. Wlać sok z pomarańcza, wymieszać....

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.