Ciasto pomarańczowe ucierane w polewie czekoladowej.
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Ciasto pomarańczowe ucierane w polewie czekoladowej.
Składniki : 15 dkg margaryny 10 dkg cukru 1 pomarańcza 1 cukier wanilinowy 4 jajka 20 dkg wiórków kokosowych 8 dkg mąki pszennej 5 dkg mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czekolada gorzka do dekoracji Sposób wykonania : Pomarańczę umyć, sparzyć wrzątkiem, skórkę zetrzeć na tarce, sok wycisnąć do małej miseczki. Miękką margarynę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i otartą skórką z pomarańcza na puszystą masę. Następnie wbijać po jednym jajku cały czas ucierając. Wlać sok z pomarańcza, wymieszać....
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarneAutor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
polewa czekoladowa, ciasto ucierane , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, pomarańcze, pieczenie, sok, jajko, czekolada, ciasto, dekoracje, kokosowe, ciasto z masa, ciasta z masa, sposoby na jajko, puszyste ciasto, ciasto kokosowe
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz