Przepis na : obiad
Niby zwykła zupa szczawiowa. Najlepsza ze świeżego szczawiu. Taka, że powieka skacze. Nie każdy jednak lubi tyle kwasu. Zamiast cukru, miodu czy innego słodziwa w mojej zupie wylądowała suszona morwa biała i świeża stewia. Jejku-jej! To był strzał w dziesiątkę! Szczaw jest bardzo dobrym źródłem beta karotenu i witaminy C. Niestety zawiera także duże ilości kwasu szczawiowego, który utrudnia wchłanianie wapnia. Szczaw nie jest polecany osobom, które cierpią na kamicę, reumatyzm i artretyzm. W skrajnych przypadkach m...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...