Ten przepis to wspomnienie dzieciństwa. Pamiętam jak uczyliśmy się je robić na lekcjach z ZPT! A potem jadłam je już zawsze. Obowiązkowa pozycja na Wielkanocnym stole. Co nam trzeba? 5 jaj (najlepiej dużych) 2 łyżki posiekanego szczypioru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz – po 1/3 łyżeczki Masło klarowane do smażenia lub olej kokosowy lub zwykłe masło jak brak Bułka tarta 2 łyżki i łyżeczka Robimy! Jaja ugotować na twardo. Lekko ostudzić, aby nie parzyło w rękę Każde...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat