Thai Red Chicken Curry

Thai Red Chicken Curry

Thai Red Chicken Curry

Przenosimy się do Tajlandii, kulinarnie oczywiście. Thai Red Chicken Curry to znakomity balans smaków. To danie różni się znacznie w smaku od Indyjskiego Curry poza tym jest prostsze w wykonaniu i nie wymaga aż tylu przypraw.  Składniki: Olej do smażenia, Mleczko koksowe puszka, Kawałki kurczaka, 2 duże pieczarki, 1 łyżka czerwonej pasty curry, 1 łyżka żółtej lub zielonej pasty curry, 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżeczka ciemnego cukru, Sok z połowy limonki, Ząbek czosnku, Cebula, Ryż jaśminowy, Natka pietrus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Przyprawy i Kolory

Autor

Smaki

Kocham gotować

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

curry, pasty, pasta, ryż, kurczak, sosy, pieczarki, sok, kuchnia tajska, kokosowe, kurczak z pieczarkami, kurczak z czosnkiem, gotowany kurczak, kurczak curry, pasta z kurczaka, pieczarki w sosie, sos do kurczaka, kurczak z ryżem, sos do ryżu, pieczarki z ryżem, dania z kurczakiem, ryż smażony, kurczak po tajsku

Inne przepisy z Smaki Przyprawy i Kolory

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.