Przepis na : deser
Ten tort zobaczylam na blogu PrettyBaked i nie moglam sie oprzec zeby go nie zrobic na swoje urodziny. Te opalone kolce mnie urzekly. Pomysl na taka dekoracje pochodzi z tej strony. Sam tort tylko zewnetrzenie jest taki sam, srodek ma inny, jest kokosowo-ananasowy. Przepis na biszkopt wykorzystalam ze storny Doroty. Tort wydaje sie byc trudny ale wcale taki nie jest. Zmienilam forme ubijania bezy, zrobilam jak przy pavlovej bez podgrzewania i tez wyszedl. Najbardziej balam sie opalania ale i to bylo banalne. ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Boski! Jest naprawdę przepiękny! Podziwiam i gratuluję!Pozdrowienia:)
Wygląda wspaniale! cudny!A co tam, ja też na swoje urodziny jak dorobię się palniką sobie tort opalę;)I najlepszego z okazji urodzin Berenika, przede wszystkim zdrówka, szczęścia, miłości i spełnienia marzeń, nawet tych najskrytszych;)
No i bomba, gratuluję efektu i strasznie się cieszę, że coś z mojego bloga przyczyniło się do powstania takiego cuda :D Najlepsze życzenia i samych szczęśliwości! :)
Taki opalony wygląda cudownie!:) Muszę wypróbować kiedyś ten sposób:)
Przepięknie wygląda! Naprawdę efekt wspaniały! Smaki również idealne.uwielbiam kokos.Pozdrawiam:)
gdybym miała w domu taki palnik w tej chwili biegłabym do sklepu po składniki do tego pięknego tortu :)
Nie dość, że pyszny, to jeszcze w tak efektowny sposób podany. Mistrzowski tort :)
Piękny! muszę też kiedyś spróbować bo zachwyca!
Przepiękny. Właśnie zmieniłam koncepcję tortu, który piekę w sobotę:) Miał być czekoladowy, ale Twój jest cudowny:)
Kolejny świetny tort. Chyba stajesz się moim tortowym guru ;)
Widziałam to ciasto niedawno na innym blogu. Jest zdecydowanie oryginalne i piękne zarazem. Twoje wyszło idealnie. Szkoda, że nie mam takiego palnika.Pozdrawiam :)
Wygląda cudnie! Fascynują mnie słodycze, do których trzeba użyć palnika - chyba sobie w końcu sprawię... :)
mam duży palnik ale chyba to nie przeszkadza w opalaniu. czy ta masa białkowa będzie konsystencji bezy czy tylko lekko przyrumieniona zewnatrz a pod spodem będą to żywe białka.chce ten tort zrobić na prezent i nie wiem czy obdarowana osoba nie przestraszy się żywych białek.
to będzie z wierzchu lekko chrupiąca masa, ale jeśli się pani boi tych białek to proszę je najpierw ubić w misce nad gotująca się wodą tak jak to wygląda na filmiku na zasadzie bezy szwajcarskiej.