Opalony tort ananasowo-kokosowy

Opalony tort ananasowo-kokosowy

Opalony tort ananasowo-kokosowy

Przepis na : deser

Ten tort zobaczylam na blogu PrettyBaked i nie moglam sie oprzec zeby go nie zrobic na swoje urodziny. Te opalone kolce mnie urzekly. Pomysl na taka dekoracje pochodzi z tej strony. Sam tort tylko zewnetrzenie jest taki sam, srodek ma inny, jest kokosowo-ananasowy. Przepis na biszkopt wykorzystalam ze storny Doroty. Tort wydaje sie byc trudny ale wcale taki nie jest. Zmienilam forme ubijania bezy, zrobilam jak przy pavlovej bez podgrzewania i tez wyszedl. Najbardziej balam sie opalania ale i to bylo banalne. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
KUCHARNIA, Anna-Maria, 25 września 2012 08:58:08

Boski! Jest naprawdę przepiękny! Podziwiam i gratuluję!Pozdrowienia:)

mojetworyprzetwory, 25 września 2012 09:58:23

Wygląda wspaniale! cudny!A co tam, ja też na swoje urodziny jak dorobię się palniką sobie tort opalę;)I najlepszego z okazji urodzin Berenika, przede wszystkim zdrówka, szczęścia, miłości i spełnienia marzeń, nawet tych najskrytszych;)

Izaa, 25 września 2012 10:09:43

Wspaniale wygląda!!!! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!

GrowingUp, 25 września 2012 10:26:06

Cuuudo!

mama, 25 września 2012 11:06:34

mm cudnie

Antenka, 25 września 2012 11:44:08

matko!!!!! to jest coś obłędnego!:)

Dota Szymborska, 25 września 2012 11:45:04

niźle!!! i takie sliczne zdjęcia!

aga, 25 września 2012 12:03:17

No i bomba, gratuluję efektu i strasznie się cieszę, że coś z mojego bloga przyczyniło się do powstania takiego cuda :D Najlepsze życzenia i samych szczęśliwości! :)

justka2712, 25 września 2012 12:33:32

Taki opalony wygląda cudownie!:) Muszę wypróbować kiedyś ten sposób:)

k.m.w., 25 września 2012 13:54:00

wygląda genialnie! :)

Majana, 25 września 2012 16:56:12

Przepięknie wygląda! Naprawdę efekt wspaniały! Smaki również idealne.uwielbiam kokos.Pozdrawiam:)

Gosia, 25 września 2012 18:47:09

gdybym miała w domu taki palnik w tej chwili biegłabym do sklepu po składniki do tego pięknego tortu :)

MałgosiaZ, 25 września 2012 19:51:26

ja taki poproszę na jutro rano do kawy! jest cudny!

Koper, 25 września 2012 21:40:52

Wgląda obłędnie- świetny pomysł z tą opaloną bezą :)

Bernadeta, 25 września 2012 22:37:07

dziekuje za mile komentarze i pozdrawiam.

burczymiwbrzuchu, 26 września 2012 00:12:48

Nie dość, że pyszny, to jeszcze w tak efektowny sposób podany. Mistrzowski tort :)

Ale babka i robi to co lubi, 26 września 2012 00:39:57

Piękny! muszę też kiedyś spróbować bo zachwyca!

Jagienka, 26 września 2012 01:53:18

wspaniały pomysł - ale pięknie się prezentuje

Kura Domowa, 26 września 2012 23:03:23

Przepiękny. Właśnie zmieniłam koncepcję tortu, który piekę w sobotę:) Miał być czekoladowy, ale Twój jest cudowny:)

kaczodajnia.blogspot.com, 26 września 2012 23:15:35

Kolejny świetny tort. Chyba stajesz się moim tortowym guru ;)

Jola - Pyszna kuchnia, 26 września 2012 23:24:53

Widziałam to ciasto niedawno na innym blogu. Jest zdecydowanie oryginalne i piękne zarazem. Twoje wyszło idealnie. Szkoda, że nie mam takiego palnika.Pozdrawiam :)

Bernadeta, 26 września 2012 23:58:14

Jolu czas najwyzszy sie zaopatrzyc.

Bernadeta, 26 września 2012 23:58:35

dziekuje, milo mi.

Patrycja, 27 września 2012 01:12:10

Wygląda doskonale i pewnie tak też smakuje!!!

Russkaya, 27 września 2012 17:50:06

Perfekcyjny! Też robiłam kiedyś opalany tort, robił wrażenie :)

gin, 28 września 2012 22:58:07

Wygląda cudnie! Fascynują mnie słodycze, do których trzeba użyć palnika - chyba sobie w końcu sprawię... :)

edek, 14 marca 2014 22:59:18

mam duży palnik ale chyba to nie przeszkadza w opalaniu. czy ta masa białkowa będzie konsystencji bezy czy tylko lekko przyrumieniona zewnatrz a pod spodem będą to żywe białka.chce ten tort zrobić na prezent i nie wiem czy obdarowana osoba nie przestraszy się żywych białek.

Bernadeta, 15 marca 2014 00:42:53

to będzie z wierzchu lekko chrupiąca masa, ale jeśli się pani boi tych białek to proszę je najpierw ubić w misce nad gotująca się wodą tak jak to wygląda na filmiku na zasadzie bezy szwajcarskiej.