Kolejna propozycja wielkanocnego wypieku, tym razem na kruchym kakaowym cieście, które przed pieczeniem jest mrożone w zamrażalniku. Ciasto można upiec w 1 dużej blaszce lub w 2 mniejszych. SKŁADNIKI Ciasto: (2 blaszki 36x11) 4 szkl. mąki 25 dag margaryny 3 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki mleka pojedynczy proszek do pieczenia 3 łyżki kakao 1 szkl. cukru pudru cukier waniliowy aromat waniliowy 5 łyżek wiórek kokosowych Masa serowa: 1 kg sera 2 szkl. cukru 20 dag margaryny 2 łyżki mąki kartofla... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...