M jak MĄKA

M jak MĄKA

M jak MĄKA

Dzisiejszy temat porady to literka M, czyli MĄKA. źródło: bioking.com.pl Mąka to produkt, który powstaje z silnego rozdrobnienia ziarna zbóż, cechując się drobną granulacją i sypką konsystencją. Mąka używana jest do produkcji pieczywa, makaronów i produktów cukierniczych. Tyle wikipedia. Ale zapewne chcecie więcej. TYP MĄKI, czyli zawartość minerałów. Im więcej popiołu pozostanie ze spalania jej w wysokiej temperaturze, tym więcej substancji wartościowych dla naszego organizmu. TYP 450: (mąka tortowa) dobra d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuję Testuję

Autor

gosia47-47gosia47-47

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, kluski, makarony, makaron, chleb, zupa, pierogi przepis, pierogi, pieczywo, szybkie ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, dietetyczne ciasta, kokosowe, dynia, dietetyczne , pasty, bezglutenowe, słonecznik, pizza , pasta, dietetycznie, biszkopt, ciasto na pizze, pizza przepis, pączki, francuskie, wegetariańska, ciasto ucierane

Inne przepisy z Gotuję Testuję

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.