Prosta zupa ‚Meksykańska’

Prosta zupa ‚Meksykańska’

Prosta zupa ‚Meksykańska’

Przepis na : obiad

Czasem chcemy przygotować coś dobrego, sycącego i smacznego – a przede wszystkim na szybko. Tak zrodził się pomysł na tą zupę – treściwą i pyszną, a zarazem do zrobienia w 15 minut. A najważniejsze, że wszystkim smakowało ;) Z podanych składników wyjdzie 4-6 porcji, w zależności od apetytu żarłoków ;)   Składniki: 2 puszki fasolki czerwonej konserwowej 500ml przecieru pomidorowego 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1-2 średnie cebule 1 łyżka oleju kokosowego lub masła ghee Papryka słodka, ostra, só... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jak gotować i nie zwariować

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Kardamonka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, zupa, mięso, papryka, mielone, mięso mielone, por , krem, puree, ryż, kasza, indyk, kokosowe, gulasz, fasola, obiad, zupa meksykańska, szybka zupa, zupa krem, mięso na obiad, zupa pomidorowa, zupa z mięsem mielonym, szybki obiad, obiad na szybko, pomysł na obiad, fasola czerwona, czerwona fasola, ryż smażony, krem z pora, dania obiadowe

Inne przepisy z Jak gotować i nie zwariować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.