Mazurek cytrynowy

Mazurek cytrynowy

Mazurek cytrynowy

Przed wojną mazurki były podstawowym wypiekiem wielkanocnym. Były kruche i zarazem lekkie. Podczas komuny tradycja pieczenia mazurków zaczęła zanikać, gdyż podobno były obrzydliwe. Nic dziwnego zatem, że ludzie przestawali je piec i kupować. Prawda jest taka, że zrobienie mazurka nie wymaga dużo - poza pomysłem. Pole do popisu jest ogromne! Można wypełnić kajmakiem, czekoladą, powidłami, dżemami, kremami, mogą być owocowe, kokosowe, karmelowe, z bakaliami i z wieloma innymi rzeczami. W tym przepisie chciała... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jedzeniomania

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka GrabarczykAgnieszka Grabarczyk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, sosy, kokosowe, czekolada, kajmak, cytryna, wielkanoc, szybkie ciasto, lekkie ciasto, tanie ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto cytrynowe, ciasto kokosowe, ciasto owocowe, sos do jajek

Inne przepisy z Jedzeniomania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.