Przepis na : obiad
Przyznam, że zawsze kupowałam szpinak mrożony, jeśli ktoś mi wspomniał, że używał do potrawy szpinaku w liściach myślałam tylko jedno pewnie jest to niesmaczne. Jak bardzo byłam w błędzie zdałam sobie sprawę gdy dostałam szpinak w liściach. Smak prawdziwego szpinaku jest nieoceniony smakowo jak i zdrowotno ( Liście szpinaku mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy. Poza tym szpinak bogaty jest w po... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...