szczypta papryki (dowolnie ostrej lub słodkiej) sól pieprz 2 szklanki niesłodzonych płatków kukurydzianych kilka łyżek mąki kukurydzianej (ew. pszennej) 2 jajka roztrzepane z łyżką mleka olej do smażenia (najlepszy kokosowy, bezzapachowy) Przygotowanie: Kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy na kwadraciki o boku około 2 cm i grubości 1 cm. Przyprawiamy curry, papryką oraz solą i pieprzem i odstawiamy
Piąty grzech głównywody) sól, czosnek suszony 50 g wegańskiego sera uprażony sezam Przygotowanie: Makaron gotujemy. Cukinię kroimy na dosyć dużą kostkę i wrzucamy na patelnię z łyżką masła kokosowego. Po kilku minutach, gdy cukinia zmięknie (5) dodajemy pesto i śmietanę z nerkowców, doprawiamy. Podsmażamy chwilkę, doprawiamy. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy połowę startego sera, mieszamy. Podajemy danie posypane sezamem, świeżą pietruszką
greenscarfłóżku. No i to mój plan na dziś, Wam również życzę miłego dnia ;) SKŁADNIKI: 2 małe banany 1/2 świeżego ananasa 1/2 świeżego mango 1/2 świeżej papai 1 łyżka wiórków kokosowych 1 1/2 szkl wody A jak to zrobić: Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji (około 2-3 minuty). W razie potrzeby można dodać odrobinę miodu
Kuchnia w opałachwspomnienień z dzieciństa a więc dobre wspomnienia i do tego ukochany rabarbar, czego chcieć więcej. Dodam że deser zjedzony w najlepszym towarzystwie, rozkosz. Zapraszam gorąco i polecam. Pudding waniliowo - kokosowy z rabarbarem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepokrojony na kawałki "na jeden kęs" oraz ciepły sos czekoladowy. Sos, który pokochałam od pierwszego spróbowania, o którym wspominałam tutaj , dzisiaj w uproszczonej wersji, czyli tylko olej kokosowy , syrop klonowy i kakao , wymieszane na ciepło i od razu wylane na ananas. Czas przygotowania sosu jest krótszy, niż krojenie ananasa, więc jeśli się skończy, można błyskawicznie dorobić drugą porcję
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpietruszki pęczek świeżego szpinaku przyprawy: po łyżeczce papryki słodkiej, wędzonej, kminku i ziela angielskiego Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka na rozgrzane 2 łyżki masła kokosowego lub innego oleju. Po 3 minutach dodajemy marchew pokrojoną w plasterki i soczewicę. Doprawiamy. Mieszamy i po minutce zalewamy około 1,5 l wody (zawsze zalewam wrzątkiem, co znacznie przyśpiesza
greenscarfDeser z tapioki jest trochę zabawny. Pękające w ustach miękkie kuleczki dostarczają ciekawych doznań. Ugotowane w mleku kokosowym są delikatne i pyszne. Owocowy, kwaskowy dodatek dobrze z nimi kontrastuje i całość jest niezwykle pyszna. Taki deser pokochają go nie tylko dzieci - daję Wam słowo! Żeby deser był zdrowszy i mniej kaloryczny do posłodzenia użyłam ksylitolu. Cukier brzozowy ma prawie połowę
Smaczna Pyzastopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze około 35-40 minut. 7) Gorący sernik polewamy odlaną masą, rozprowadzamy. Można też posypać kolorowymi perełkami lub wiórkami kokosowymi. Całość studzimy przed krojeniem. Przepis dołączam do akcji Imieniny u cioci , bo bardzo często ląduje na naszych przyjęciach
Kolorowy Przepisownikcytryny Pianka Milky Way: *250 ml śmietany kremówki+3 łyżki *(dałam ok. 235ml) 3 batoniki milky way 2 łyżki cukru pudru trzcinowego 1 śmietan fiks Wiórki kokosowe lub starta czekolada do dekoracji (nie zdążyłam dać nic;)) Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić
Kolorowy PrzepisownikJeśli znudziły się już Wam standardowe połączenia smakowe i macie ochotę na trochę szaleństwa polecam dania kuchni indyjskiej. Nietypowe połączenia smaków - jak kurczak z mlekiem kokosowym - zaskoczą niejednego
Milion Smakówznudzeni typowym kurczakiem spróbujcie zrobić z niego roladki i pokombinujcie z nadzieniem. To podpatrzyłam u Karola Okrasy i znakomicie wpisuje się w moje preferencje smakowe. Dodatkowo smażenie na oleju kokosowym nadaje daniu niesamowitego aromatu
Milion SmakówPulpeciki z mięsa mielonego w lekko orientalnej odsłonie. Wszystko za sprawą aromatycznego sosu na bazie mleczka kokosowego i przypraw. Jeśli lubicie azjatyckie smaki, to danie z pewnością przypadnie Wam do gustu. Inspiracją był przepis Pascala Brodnickiego
Milion SmakówMuffinki idealne dla spragnionych zdrowych łakoci. Brak mąki i cukru, obecność migdałów, wiórków kokosowych, jabłek, gruszek oraz cynamonu, wszystko to sprawia, że możemy je potraktować nie tylko jako przekąska, ale pełnowartościowe danie w formie zdrowych słodyczy. Ciasto konsystencją odbiega od tradycyjnych mącznych muffinek (jest bardziej rzadkie
Milion Smakówsmakosza. Lubię co jakiś czas odtworzyć w swojej kuchni klimat indyjskiej restauracji, z unoszącym się zapachem curry. Tym razem przyszedł czas na pierś kurczaka z kalafiorem duszone w mleku kokosowym z domieszką imbiru i świeżej kolendry. Idealnym dodatkiem do takich dań są indyjskie placuszki naan (uwielbiam!) ale śmiało możecie je zastąpić podpieczonymi w tosterze plackami pita - pasują idealnie
Milion Smaków