kokosowe - 19941 przepisów (strona:1026/1330)

Pełnoziarniste pancakes 128

pełnoziarnistej pszennej 1 jajko 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mleka 1,5% 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatki - dowolne U mnie: truskawki, mandarynki, 2 łyżeczki wiórków kokosowych, syrop klonowy do polania Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy sodę, kakao, jajko i mleko. Całość miksujemy delikatnie aż ciasto będzie gładkie. Gęstość ciasta sprawdzamy za pomocą łyżki (jeżeli ciasto po niej

Emcia Pichci
Amarantuska z orzechami i mlekiem kokosowym 192

klasyczną owsiankę. I śmiem stwierdzić, że z amarantusa takie śniadanie jest dużo smaczniejsze niż z owsianki! :) Przepis zmodyfikowałam. Składniki: 1 szklanka amarantusa ekspandowanego 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki mleka kokosowego 2 łyżeczki marmolady truskawkowej 1 garść mieszanki orzechów Oba rodzaje mleka zagotowujemy  Amarantus przesypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem - mieszamy Dodajemy orzechy i marmoladę. Można polać dowolnym słodkim sosem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Puszysty omlet twarogowy! 139

ileż można... W związku z tym proponuję inne wykorzystanie sera! :D   -> 150g sera białego -> 2 jajka -> 2 łyżki mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka wiórek kokosowych -> 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia -> Dżem z dyni -> 1/3 owocu granatu -> 1 łyżeczka miodu Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Czekoladowo – kokosowe babeczki 107

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty

Pink Envelope
Trufle z białej czekolady 101

Postawiłam na moje ulubione smaki, czyli połączenie kokosu z białą czekoladą. Wyszły rozpływające się w ustach! Ciężko było robić zdjęcia, kiedy nachylałam się nad truflami i uderzał mnie zapach kokosowy. Automatycznie ręka sięga po jednego:) Gdyby Was zaskoczyło skąd taki kolor – to wynik

Pink Envelope
Ciasto z kaszy jaglanej 110

roku obiecuję sobie jeść zdrowiej. Chciałam i Was skusić na kawałek ciasta, gdzie głównym składnikiem jest kasza jaglana. Jak dla mnie trochę przypomina sernik. Przy dodaniu mleczka kokosowego pachnie i smakuje jeszcze bardziej kusząco. Standardowo wpasuje się do kubka Waszej

Pink Envelope
ZDROWY DESER Z NASIONAMI CHIA I MANGO 147

sobie cukru i jest pyszny! Żelowa mleczna masa z nasionami chia bardzo fajnie komponuje się z mango i malinami. Do deseru możecie wykorzystać swoje ulubione mleko, np. zwykłe, kokosowe, migdałowe, itd. Nasiona chia dostępne są w sklepach internetowych, ze zdrową żywnością, lub w dużych supermarketach, Nasiona chia (szałwii hiszpańskiej) zawierają: kwasy tłuszczowe Omega 3 (30%), kwasy tłuszczowe Omega

Przepisy Aleksandry
Ekspresowy mazurek bez dodatku cukru 129

naprawdę bardzo smaczny. Do tego bez dodatku cukru i bezglutenowy. Gorąco zachęcam do przyrządzenia go nie tylko na Święta :) 180 g pełnoziarnistej mąki teff żółtko 40 g nierafinowanego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego łyżeczka syropu z agawy słoiczek ok. 260g kwaśnego, niesłodzonego dżemu (ja użyłam ekologicznego dżemu z agrestu) 200 g masy marcepanowej Składniki

Mienta blog
komunijne ciasto z kremem waniliowym 1242

śmietaną, mąką ziemniaczaną oraz ekstraktem. Do wrzącego mleka wlewamy zmiksowaną masę gotujemy na maleńkim ogniu bardzo dokładnie mieszając, żeby masa nie przywarła do dna garnka. posypka: 50 g wiórek kokosowych Wiórka wsypujemy na suchą patelnię i prażymy na rumiano. Upieczone placki przekładamy gorącą masą, ostatni placek smarujemy również masą i posypujemy prażonymi wiórkami. Ciasto odstawiamy na noc w chłodne miejsce

Domowy Smak Jedzenia
Czeko-śliwkowe cake pops 145

herbatników 100 g biszkoptów okrągłych 1/2 czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 3 łyżki powideł 1 łyżka masła patyczki na polewę: 2 tabliczki mlecznej czekolady posypki, wiórki kokosowe Przygotowanie: Herbatniki i biszkopty rozgnieść (ja zamykam je w strunowej torebce i traktuję tłuczkiem do mięsa). Nie wolno robić tego zbyt długo. Ważne, aby powstały mniejsze i większe kawałki (największe powinny mieć

Kulinarne Inspiracje
Kora Orzechowa 333

połączenie orzechów i brzoskwiń to ciekawy smakowo duet... Składniki: 8 białek 1 szklanka cukru 3 żółtka 10 dag orzechów włoskich posiekanych 10 dag orzechów włoskich zmielonych 10 dag wiórków kokosowych 10 dag rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki Krem 1 puszka brzoskwiń 3 łyżki cukru 3/4 szklanki wody 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki 5 żółtek

kgwjanczewo
Owsiane ciasteczka z rodzynkami 189

utrzeć z cukrem brązowym, białym i waniliowym na puszystą masę.Dodać jajka i dobrze wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę. Wymieszać. Następnie dodać mleko i resztę mąki. Dokładnie wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, płatki owsiane i rodzynki. Wymieszać. Formować niewielkie kuleczki, lekko spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachować 2 – 3 cm odległość. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Piec

kulinarnajamka.blogspot.com
Krem z pieczonej papryki. 198

pieczonej papryki,  co najlepiej lubię w zupach ....? Gdy mogę budować smak zupy, za każdym razem wystarczy dodać inny składnik np., gdybym dodała do tego dynię lub mleko kokosowe już mamy coś innego. Zwykła zupa nie musi być nudna i płaska w smaku. Nadeszła wiosna za chwil parę pojawią się nowalijki raj dla kuchni, już nie mogę się doczekać. SKŁADNIKI

Basia w kuchni
Wegańskie racuchy drożdżowe z jabłkami 149

smaczniejsze niż zazwyczaj. Przypominają mi najlepsze jabłkowe ciacha. Gorąco polecam! ;) Składniki (na około 20 sporych racuchów) : 4 spore jabłka 2 szklanki mąki orkiszowej 1 szklanka mleka roślinnego (ja użyłem kokosowego pół na pół z owsianym) 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego + 80 ml wrzątku 5 g suchych drożdży lub 10 g świeżych 2 łyżki cukru (u mnie brązowy) 1 płaska łyżeczka

Food Square
Smalec wegetarianski (tradycyjny i........... o zgrozo z boczkiem) 135

jest to pasta codzienna z uwagi na pracochłonny i niezbyt przyjemny proces obierania fasoli jednak mimo to raz na jakiś czas ją robię. Do wersji wege używam oleju kokosowego a wersję z boczkiem bez (wytapiam boczek ewentualnie spryskując minimalnie patelnię zwykłym olejem). Może dla wegetarian będzie to trochę świętokradztwo (bo to jedna z past z podstawowego kanionu wege

Lubczyk i Wanilia