kokosowe - 19941 przepisów (strona:1029/1330)

Mazurek różany z czekoladą 199

masą różana, ale pamiętamy by zostawić trochę do oblania góry. Przyozdabiamy migdałami ( ja akurat użyłam tych bo miałam je w domu, ale możecie użyć innych orzechów lub rodzynek, wiórków kokosowych). . Smacznego  ^ ^ u  mnie szybko zniknął

Panda i jej świat
Cupcekes wielkanocne - wanilia z kremem waniliowym 151

masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze zmiksować, dodać ekstrakt z wanilii. Do ozdoby: jajka czekoladowe i arachidowe zabarwione na zielono wiórki kokosowe cukierki barwnik zielony   kwiatki, motylki, jajka z masy plastycznej

Humanistka w kuchni
Mazurek z musem czekoladowym 149

mazurku. Śliwki rozłożyć wg uznania, zatapiając w musie czekoladowym lub rozłożyć na wierzchu, lekko wciskając je do środka. Z pozostałych śliwek ułożyć wzorek na mazurku. Mazurek dodatkowo posypałam wiórkami kokosowymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dietetyczna babka czekoladowo-serowa 151

ciasto będzie bardzo gęste) nadzienie serowe - ok. 200 g sera zmielonego jak na sernik - cukier waniliowy (15 g) - budyń waniliowy (40g) - tabliczka białej czekolady - jajko + ew. kilka łyżek wiórek kokosowych polewa - 100 g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego) - 2 łyżki miodu - łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody do jej rozpuszczenia - łyżka mleka w proszku lub skrobi (jeśli polewa będzie zbyt rzadka

Kuchnia Ellie
Zielone ciasto szpinakowe, bez jajek, z polewą czekoladową 152

tego ta polewa - przekonacie się? 'zielone ciasto szpinakowe bez jajek z polewą czekoladową' Składniki: - 1 szklanka szpinaku rozdrobnionego (odmrożonego i odciśniętego) - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka wiórków kokosowych - 0,5 szklanki brązowego cukru - 0,5 szklanki mleka - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 50 ml mleka - 50g gorzkiej czekolady (min.70%) - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżka masła

CookYourself
Chleb watykański, ciasto Harmana, chleb przyjaźni Amiszów 149

samemu starter) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (15g) (nie dodałam) - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki cynamonu - dodatki, dowolne: orzechy laskowe/włoskie (posiekane), migdały (posiekane), wiórki kokosowe, 2 jabłka pokrojone w kostkę lub starte na grubych oczkach, kandyzowane owoce, rodzynki/żurawina, posiekana czekolada itp - masło i brązowy cukier do posypania przed pieczeniem   Wersja dla osób, które

CookYourself
MAZUREK mocno czekoladowy 253

Golden JUMBO u mnie  od Skworcu  + 3 łyżki likieru wiśniowego lub innego alkoholu.  Chciałam wlać 3 łyżki,ale wyszło mi raczej 4 łyżki -3 łyżki wiórków kokosowych -garść kandyzowanego ananasa u mnie od  Skworcu 10 śliwek suszonych kalifornijskich od pokrojonych w paseczki   Migdałowy Przylądek od  Ziarenkowo – sypnąć na oko, ale i od serca

Z Kuchni Do Kuchni
Wielkanocne gniazdka z nutellą 175

Składniki znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, powoli dodajemy cukier, cały czas ubijając. Następnie dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy i wiórki kokosowe. Jeżeli ciasto jest za rzadkie możemy dodać 2 łyżki mąki lub więcej wiórek ( wszystko zależy od wielkości jajek). Ciasta formujemy w kulkę ok 3 cm, następnie delikatnie rozpłaszczamy i robimy dołek

Niezły Młynek
Krem z batatów i topinamburu w stylu tajskim 181

przygotowania: 20 minut Porcje: 4 Składniki: 200 g batatów, 200 g topinamburu, 10 surowych średnik krewetek (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić przez 12 godz. w lodówce), 400 ml odtłuszczonego mleka kokosowego, 500 ml bulionu, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 1-2 czerwonej pasty curry, 1 trawa cytrynowa (opcjonalnie), pieprz,  sok z cytryny, sos rybny lub jasnego sosu sojowego, zielenina (koperek

SzczyptaSmaQ
Faworki 111

mąki pszennej 5 żółtek szczypta soli 1 łyżka spirytusu (lub 2 łyżki rumu) 3/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18% tłuszcz do głębokiego smażenia (np. olej rzepakowy, kokosowy) cukier puder do oprószenia  Mąkę przesiać, dodać żółtka, szczyptę soli, spirytus i śmietanę. Dobrze wyrobić do otrzymania gładkiej kuli ciasta. Odłożyć zawinięte w folię na 30 minut by zmiękło i odpoczęło

Panda i jej świat
JOGURTY - JAKIE WYBIERAĆ? 186

Polsce stanowią owocowe. I tak mamy caaałą gamę smaków: najbardziej znane są jagodowe, truskawkowe, malinowe,  z owoców leśnych, ale obecnie spotyka się i waniliowe, kawowe, z owoców egzotycznych, kokosowe czy biszkoptowe. Często mają dodatkowo jakieś cukierki, kuleczki, draże i kawałki czekolady. Warto przyjrzeć się składom - jogurty owocowe są bowiem porządnie nafaszerowane cukrem i syropem gluozowo-fruktozowym (który jest jeszcze

Katsuumi
Fit ciasteczka owsiane 206

pomiędzy normalnymi posiłkami ;) Uwaga!!! Znikają w bardzo szybkim tempie ;) Składniki, 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2,5 szklanki płatków owsianych 2 szklanki wiórków kokosowych 80 gram rodzynek 80 gram żurawiny 250 g masła 5 łyżek miodu 2 jajka 1 szklanka pestek słonecznika / dyni / posiekanych migdałów Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. W rondelku roztopić

cooklife
Tort czekoladowo-makowy 160

ładniki: 50g mielonych migda łó w bez sk ó rki   50g wiórków kokosowych 50 g drobnego cukru 75 g suchego maku 4 bia ł ka 4 żół tka Wykonanie

w mojej kuchni
Jamajski sernik z ryżem 184

herbatników . Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 60 minut. Sernik odstawiamy do przestygnięcia , kroimy po co najmniej 8 godzinach . najlepiej upiec wieczorem . Wierzch smarujemy karmelem i posypujemy wiórkami kokosowymi . Sernik pokroiłam w romby ale wy możecie pokroić w porcje tortowe . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili