kokosowe - 19941 przepisów (strona:1035/1330)

Babki i babeczki -podsumowanie akcji 183

Kisielowa babka malinowa Smakołyki alergika Baba czekoladowa z charakterem Smakołyki i koraliki Babka z ajerkoniakiem Jogurtowe babeczki z limonką Smakowy Raj Pomarańczowa babka z łezką Sól i pieprz Babka kokosowa Wiosenne babeczki czekoladowe Babeczki-cupcakes Spaghetti pasji, pomysłów i inspiracji Malinowe-muffinki Sprawdzone Przepisy Misiaczka Babka cytrynowa Studio Kuchnia Babka orzechowa z porto i polewą kajmakową Sqaqanqa gotuje Babka truskawkowa(...)Ulubione przepisy Babka piaskowa Wege Kuchnia Czekoladowe babeczki świeżo posadzone Muffiny czekoladowo-buraczane You love to cook Babka majonezowa z lukrem królewskim Zakątek Smakosza Babka piaskowa Zdrowo zakręcona Babeczki kokosowe w czekoladzie Z miłości do pieczenia Mini babki cytrynowe Z miłości do słodkości Wielkanocny zajączek limonkowy Babka z orzechami i kremem czekoladowym Babka z kakao Babka na oleju według siostry

Moje domowe kucharzenie
Mazurek kajmakowy - mega prosty! 175

Wypieków . Składniki na ciasto: 250g mąki pszennej 150g masła 100g cukru pudru 1 jajko Polewa/dekoracja: 200g dżemu truskawkowego (smak do wyboru) 1 puszka masy krówkowej (ja wzięłam o smaku kokosowym) Dodatki typu: wiórki kokosowe, migdały, morele suszone, rodzinki itd. Mąkę razem z masłem, cukrem oraz jajkiem wymieszać i zagnieć ciasto. W razie gdyby ciasto wciąż się kleiło za bardzo można

Emcia Pichci
Crumble z jabłkami 121

średnicy 8cm): 2 małe jabłka 50g masła 1,5 łyżeczki syropu ryżowego 3 łyżki płatków owsianych 50g cukru 150g mąki Odrobinę octu balsamicznego Odrobinę przyprawy do piernika Ciut wiórek kokosowych Obrałam jabłka ze skórki, pokroiłam w kostkę, skropiłam octem balsamicznym, posypałam szczyptą przyprawy do piernika wymieszałam i przełożyłam do kokilek, przykryłam połową łyżeczki syropu ryżowego (na każdą kokilkę). Masło razem(...)mąką i cukrem wymieszałam aż powstała kruszonka. Na koniec wszystkie kokilki posypałam kruszonką z odrobiną wiórek kokosowych na górze :> I już! Wsadzamy kokilki do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy je przez 20 minut

Emcia Pichci
Tarta z rabarbarem z kruszonką owsiano-migdałową! 142

Składniki: 5 gałązek rabarbaru 2 szklanki mąki 200g margaryny 1 torebkę cukru waniliowego 1 jajko 1 szklankę cukru 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżka wiórek kokosowych 2 łyżki cukru pudru Przepis: Rabarbar obieramy i kroimy. Zasypujemy 3 łyżkami cukru i odstawiamy na godzinkę (mieszamy co jakiś czas). Margarynę, jajko, cukier waniliowy, zwykły cukier mieszamy(...)ładnie przylegało. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy przez 10 minut. Po wyciągnięciu układamy rabarbar (bez soku). Z pozostałego ciasta robimy kruszonkę - dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i płatki migdałowe. Możemy dorzucić jeszcze trochę mąki i rozdrobnić. Ciacho obsypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika na 30-40minut. Po wyciągnięciu i ostygnięciu ciacho dekorujemy cukrem pudrem

Emcia Pichci
Ciacho a'la raffaello 170

łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru Składniki na nadzienie: 2op. budyniu waniliowego (500ml mleka + 2 łyżki cukru) 1 kostka masła (250g) Składniki na posypkę: 1 szklanka wiórek kokosowych 5 łyżek cukru 2 łyżki oliwy Przepis na biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Warto pamiętać, aby jajka były w temperaturze pokojowej. Żółtka ucieramy z  1/2 szklanki cukru pudru(...)zbrązowienia.  Po ostygnięciu biszkoptu przekrawamy go na dwie części. Nakładamy nadzienie (jego 3/4) i przykrywamy warstwą ciasta. Pozostałe nadzienie rozsmarowujemy na wierzchu ciasta, a następnie posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi. Całość chłodzimy w lodówce min. 1 godzinę

Emcia Pichci
Batoniki musli 132

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki otrębów pszennych 4 łyżki sezamu 4 łyżki pestek dyni 4 łyżki wiórek kokosowych 5 łyżek rodzynek sułtańskich 4 łyżki miodu lipowego 20 g masła 1/3 szklanki cukru Przepis:  Płatki owsiane, otręby, sezam, pestki dyni oraz wiórki kokosowe podprażamy na patelni do zarumienienia. Następnie odstawiamy je do ostygnięcia i dodajemy

Emcia Pichci
Owsianka budyniowa 164

łyżka otrąb pszennych mielonych 1 łyżka rodzynek 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku budyniowego waniliowego 1/3 szklanki zimnej wody Dodatki: 2 łyżki płatków Lion 2 łyżki draży kokosowych Przepis: Mleko przelewamy do garnuszka i dodajemy płatki owsiane oraz otręby. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy cukier waniliowy i rodzynki. Gotujemy jeszcze chwile ciągle mieszając. W osobnej szklance wlewamy zimną(...)proszek budyniowy. Następnie dodajemy go do owsianki. Wszystko dokładnie mieszamy aż owsianka się "zagotuje". Zdejmujemy wtedy owsiankę z ognia i przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy płatkami Lion i drażami kokosowymi. insertCookd("01075b9e16634c5a58c92cb30bd69080

Emcia Pichci
Kasza kuskus na słodko 165

Składniki (na 1 osobę): 1/4 szklanki kaszy kuskus 1/4 szklanki wrzątku 1 jabłko 1 mandarynka 1 łyżeczka wiórek kokosowych Szczypta cynamonu Przepis: Kaszę kuskus przesypujemy do garnuszka i zalewamy wrzątkiem. Następnie przykrywamy garnuszek i odstawiamy na 5 minut. W tym czasie obieramy jabłko i blenderem miksujemy na mus z dodatkiem cynamonu. Po upływie 5 minut połowę kaszy przekładamy do szklaneczki(...)nakładamy mus jabłkowy i ponownie przykrywamy pozostałą częścią kaszy. Podobnie postępujemy z mandarynką. Miksujemy ją na gładki mus i nakładamy na kaszkę. Wierzch dekorujemy wiórkami kokosowymi :) insertCookd("1b8c93679cb23fbc2f0da11ea9b83d19

Emcia Pichci
Brownie 130

czekolady deserowej 2 jajka 225 g masła 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia  8 łyżek dżemu truskawkowego 2 łyżki wiórek kokosowych Przepis: Czekoladę łamiemy na kostki i wrzucamy do garnuszka razem z pokrojonym masłem. Roztapiamy wszystko na gładką masę (nie zagotowujemy). Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie całe jajka ucieramy na puszystą masę(...)wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia w formie. Następnie wyjmujemy ciasto z formy i przecinamy na pół. Środek i wierzch ciasta smarujemy dżemem truskawkowym i posypujemy wiórkami kokosowymi dla dekoracji. insertCookd("31c781ee950828268e3143822cd29f0c

Emcia Pichci
Tort w kształcie motyla 210

łyżki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej wody 2 łyżeczki żelatyny Składniki na poncz: Sok z 1/2 cytryny 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 400 g dżemu truskawkowego 50 g wiórek kokosowych marki Kresto 100 g drażetek czekoladowych 2 rurki z kremem czekoladowym 1 banan Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodajemy stopniowo(...)dżemu. Całość lekko do siebie dociskamy, przekrawamy na środku i odwracamy bokami do siebie, tak aby powstały skrzydła motyla. Całość tortu pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wierzch dekorujemy według uznania - ja użyłam do tego drażetek czekoladowych. Na środek tortu kładziemy banana i wbijamy dwie rurki z kremem.  Tort przed podaniem pozostawiamy w lodówce

Emcia Pichci
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 661

pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g śliwek 250 g masła Składniki na kruszonkę: 150 g masła 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki cukru Składniki na lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki wrzątku Przepis: Masło roztapiamy w garnuszku i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier(...)blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta układamy śliwki (pozbawione pestki i przekrojone na pół).  W osobnym garnuszku roztapiamy masło na kruszonkę. Następnie dodajemy mąkę, wiórki kokosowe oraz cukier. Całość mieszamy do momentu powstania grudek. Na wierzch ciasta nakładamy kruszonkę. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 170 C piekarniku przez 50 minut.Po upływie tego czasu, ciasto wyciągamy z piekarnika

Emcia Pichci
PASZTET Z GĘSIEJ WĄTRÓBKI Z WINEM 200

wytrawnego wina - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku - 1 łyżeczka masła (można pominąć) - świeży lub suszony tymianek (dałam 1/2 łyżeczki suchego) - 1-2 łyżeczki oleju kokosowego bezzapachowego (lub innego tłuszczu) Wątróbkę umyć i pokroić na małe kawałki. W rondelku rozgrzać olej kokosowy i lekko przyrumienić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Po kilku minutach dodajemy zmiażdżone

Smaczne Zdrowe
Curry z kurczaka, czyli Indie na talerzu 390

smakuje nawet lepiej.   Curry z kurczaka, czyli Indie na talerzu          Składniki: 2 piersi z kurczaka jogurt grecki 1 mała papryka 200 ml mleka kokosowego ½ papryczki chili (opcjonalnie) 1 mała czerwona cebula 150 ml przecieru pomidorowego 1 pomidor 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki pasty curry (w zależności od tego jak ostre i intensywne danie(...)marynaty. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę pomidora oraz przecier. Gotujemy około 10 minut. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dolewamy mleko kokosowe oraz dodajemy pastę curry.   Trzymamy na małym ogniu przez około 15 minut, aż sos się trochę zredukuję. Jeśli sos nie będzie miał satysfakcjonującej konsystencji możemy dodać do niego odrobinę

Mania Gotowania
Bajaderka light 191

szklanki płatków owsianych 1/2 słoika dżemu lub marmolady (użyłam porzeczkowego dżemu light) około 6-7 suszonych śliwek lub innych bakalii ½ łyżeczki aromatu rumowego 2 kieliszki rumu, wódki lub likieru kokosowego 2 łyżki kakao o niskiej zawartości tłuszczu Do obtoczenia: posiekane orzechy lub wiórki kokosowe polewa czekoladowa   Przygotowanie: Ciasto przekładamy do dużej miski i drobno kruszymy. Do ciasta dodajemy kakao

Mania Gotowania
Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada 151

sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu waniliowego ¾ szklanki cukru 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady z kokosem (można pominąć lub użyć tradycyjnej) Wierzch: 300 g dżemu ananasowego 1 płaska łyżeczka żelatyny fix 5-6 plastrów ananasa z puszki (opcjonalnie) Przygotowanie: Masło(...)minut. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń, aromat i cukier. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Czekoladę siekamy na kosteczkę i wrzucamy do masy serowej. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód.  Wkładamy do piekarnika

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania