biszkopt, wyrównuję i schładzam. Gotowy torcik polewam płynną czekoladą i jeszcze raz odstawiam w chłodne miejsce. Potem już tylko pozostaje udekorować torcik z wierzchu. Ja użyłam do tego wiórek kokosowych. A tak wygląda po ukrojeniu
Ciasteczkowy Potwórsłodkiego do mojej nieodłącznej kawusi. Składniki: 2 opakowania herbatników 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao 1 szklanka bakalii- wiórki kokosowe, rodzynki, orzechy siekane Wykonanie: Masło, cukier i kakao rozpuszczam w rondelku mieszając do póki nie powstanie czekolada. Następnie wlewam całe mleko i gotuję. Na gotujące się mleko, cienkim strumieniem, wsypuję
Ciasteczkowy PotwórProściutki, szybciutki, idealny na niedzielne popołudnia przy kawie. Przepis pochodzący z książki Siostry Anastazji, pt: 103 ciasta Siostry Anastazji. W oryginale z bezą z białek z wiórkami kokosowymi, u mnie z bitą śmietaną:) Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie
Ciasteczkowy Potwóroraz pokrojone drobniutko bakalie i mieszam. Ciasto kruszę i dodaję do czekolady. Mieszam, studzę i mokrymi rękoma, z zimnej masy, formuję niewielkie kulki, które częściowo obtaczam w wiórkach kokosowych. Można użyć również białej polewy oraz kolorowej posypki cukrowej. Gotowe schładzam w lodówce. Ot i całą filozofia. Ja użyłam akurat resztek ciasta ucieranego, które mi pozostało z poprzedniego pieczenia. Roztarłam
Ciasteczkowy PotwórSkładniki: 1 kostka masła 2 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 masa krówkowa o smaku kokosowym 1 kostka masła Wykonanie: Z masła, cukru, mleka i kakao ugotować czekoladę. Wystudzić, odlać 3/4 szklanki czekolady do polania ciasta. Do pozostałej masy czekoladowej dodawać po 1 żółtku
Ciasteczkowy Potwórciastka są cudowne w smaku, delikatne, rozpływające się , a jednocześnie lekko chrupiące. Czysta rozkosz dla podniebienia. Składniki: 400 gram płatków ryżowych 3 jajka 1 szklanka cukru 80 gram wiórek kokosowych (małe opakowanie) 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 - 1 1/2 szklanki mąki ( opcjonalnie) marmolada- ja użyłam dżemu z malin oraz z dyni Wykonanie: Płatki ryżowe, jajka, cukier
Ciasteczkowy Potwórpotrzeby dosładzamy do smaku. Na spód tortownicy kładziemy biszkopt, pokrywamy częścią masy, przykrywamy kolejnym biszkoptem, dociskamy i tak do wykończenia składników. Całość dokładnie wkoło smarujemy masą i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy na kilka godzin do lodówki ( najlepiej na noc! ). Smacznego! A jeśli macie ochotę na inne czekoladowe ciasta zajrzyjcie też na te! ( klik na zdjęcie
Ostra na Słodkoznalazłam w Cisteczkolandi . Pyszne były te muffinki:) Dziękuję za przepis. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 szklanki cukru; około 3/4 szklanki wiórków kokosowych; 1/2 szklanki oleju; 1 szklanka mleka lub maślanki; 2 łyżki rumu; 1 jajko; Wykonanie: W jednej misce mieszamy składniki suche, zaś w drugiej składniki mokre. Następnie mokre składniki dodajemy
In my kitchenrafaello. Moje babeczki zrobiłam do święcenia by potem znikały w ustach zajadających błyskawicznie. Polecam serdecznie i choć już po Wielkanocy nic nie stoi na przeszkodzie aby je zajadać. Babeczki kokosowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezastąpić ciabattą, a w ostateczności zwykłą bułką pszenną. Otrzymamy w ten sposób bardzo smaczną przekąskę. Ponieważ moja Gadzina nie lubi oliwy, więc posypuje tą mieszanką pieczywo posmarowane olejem kokosowym albo pitę skrapia dość mocno olejem lnianym. Dukkah może być także wykorzystywana jako panierka do delikatnych gatunków mięsa i ryb. Trzeba jednak bardzo uważać, aby nie przypalić podczas pieczenia, dlatego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacukrem i mąką, bo nie będą. Za to spokojnie możecie zjeść dwa bez wyrzutów sumienia. W końcu są prawie jak owsianka. Składniki: 70 g wiórków kokosowych 1 dojrzały banan 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: Płatki zmiksować blenderem. Dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować. Formować rękoma kulki wielkości
Sto kolorów kuchniJogurtowy pudding chia z mleczkiem kokosowym; musem z mango* i płatkami migdałowymi *z całymi kawałkami Szaro, ponuro, no nic, pozytywnie patrząc to zaraz weekend
More food, love and dreamssmażenia kotletów. Można ewentualnie lekko posłodzić. Latem pokropić starty seler sokiem z cytryny, lekko posłodzić. A potem dodać resztę składników. Panierka: jajko 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki wiórków kokosowych czubata łyżeczka zataru olej do smażenia Jajko roztrzepać w szerokiej miseczce. Na talerzyku wymieszać bułkę z wiórkami i zatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a następnie suchych składnikach i smażyć
Weekendy w domu i ogrodzieMiksować, aż masa zrobi się gęsta. Wyłożyć na jeden z blatów. Przycisnąć odwróconym drugim blatem. Odstawić do stężenia w chłodne miejsce na ok. godzinę. Polewa gotowa masa krówkowa wiórki kokosowe stopiona czekolada Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Ozdobić według uznania
Weekendy w domu i ogrodzie