kokosowe - 19941 przepisów (strona:1028/1330)

Torcik czekoladowy Pierzynka 165

biszkopt, wyrównuję i schładzam. Gotowy torcik polewam płynną czekoladą i jeszcze raz odstawiam w chłodne miejsce. Potem już tylko pozostaje udekorować torcik z wierzchu. Ja użyłam do tego wiórek kokosowych. A tak wygląda po ukrojeniu

Ciasteczkowy Potwór
Stefanka z herbatników 208

słodkiego do mojej nieodłącznej kawusi. Składniki: 2 opakowania herbatników 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao 1 szklanka bakalii- wiórki kokosowe, rodzynki, orzechy siekane Wykonanie: Masło, cukier i kakao rozpuszczam w rondelku mieszając do póki nie powstanie czekolada. Następnie wlewam całe mleko i gotuję. Na gotujące się mleko, cienkim strumieniem, wsypuję

Ciasteczkowy Potwór
Ananasek 194

Prościutki, szybciutki, idealny na niedzielne popołudnia przy kawie. Przepis pochodzący z książki Siostry Anastazji, pt: 103 ciasta Siostry Anastazji.  W oryginale z bezą z białek z wiórkami kokosowymi, u mnie z bitą śmietaną:) Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie

Ciasteczkowy Potwór
Bajaderki 184

oraz pokrojone drobniutko bakalie i mieszam. Ciasto kruszę i dodaję do czekolady. Mieszam, studzę i mokrymi rękoma, z zimnej masy, formuję niewielkie kulki, które częściowo obtaczam w wiórkach kokosowych. Można użyć również białej polewy oraz kolorowej posypki cukrowej. Gotowe schładzam w lodówce. Ot i całą filozofia. Ja użyłam akurat resztek ciasta ucieranego, które mi pozostało z poprzedniego pieczenia. Roztarłam

Ciasteczkowy Potwór
Murzynek przekładany 147

Składniki: 1 kostka masła 2 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 masa krówkowa o smaku kokosowym 1 kostka masła Wykonanie: Z masła, cukru, mleka i kakao ugotować czekoladę. Wystudzić, odlać 3/4 szklanki czekolady do polania ciasta. Do pozostałej masy czekoladowej dodawać po 1 żółtku

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka ryżowe 163

ciastka są cudowne w smaku, delikatne, rozpływające się , a jednocześnie lekko chrupiące. Czysta rozkosz dla podniebienia. Składniki: 400 gram płatków ryżowych 3 jajka 1 szklanka cukru 80 gram wiórek kokosowych (małe opakowanie) 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 - 1 1/2 szklanki mąki ( opcjonalnie) marmolada- ja użyłam dżemu z malin oraz z dyni Wykonanie: Płatki ryżowe, jajka, cukier

Ciasteczkowy Potwór
MONTE – CIASTO MEGA CZEKOLADOWE Z SERKAMI MONTE 473

potrzeby dosładzamy do smaku. Na spód tortownicy kładziemy biszkopt, pokrywamy częścią masy, przykrywamy kolejnym biszkoptem, dociskamy i tak do wykończenia składników. Całość dokładnie wkoło smarujemy masą i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy na kilka godzin do lodówki ( najlepiej na noc! ). Smacznego! A jeśli macie ochotę na inne czekoladowe ciasta zajrzyjcie też na te! ( klik na zdjęcie

Ostra na Słodko
Muffinki kokosowo-rumowe z lukrem limonkowym 80

znalazłam w Cisteczkolandi . Pyszne były te muffinki:) Dziękuję za przepis. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 szklanki cukru; około 3/4 szklanki wiórków kokosowych; 1/2 szklanki oleju; 1 szklanka mleka lub maślanki; 2 łyżki rumu; 1 jajko; Wykonanie: W jednej misce mieszamy składniki suche, zaś w drugiej składniki mokre. Następnie mokre składniki dodajemy

In my kitchen
Babeczki kokosowe 176

rafaello. Moje babeczki zrobiłam do święcenia by potem znikały w ustach zajadających błyskawicznie. Polecam serdecznie i choć już po Wielkanocy nic nie stoi na przeszkodzie aby je zajadać. Babeczki kokosowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dukkah czyli dakka czyli dugga - mieszanka do pity 191

zastąpić ciabattą, a w ostateczności zwykłą bułką pszenną. Otrzymamy w ten sposób bardzo smaczną przekąskę. Ponieważ moja Gadzina  nie lubi oliwy, więc posypuje tą mieszanką pieczywo posmarowane olejem kokosowym albo pitę skrapia dość mocno olejem lnianym. Dukkah może być także wykorzystywana jako panierka do delikatnych gatunków mięsa i ryb. Trzeba jednak bardzo uważać, aby nie przypalić podczas pieczenia, dlatego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasteczka owsiane - bez cukru i mąki 212

cukrem i mąką, bo nie będą.  Za to spokojnie możecie zjeść dwa bez wyrzutów sumienia.  W końcu są prawie jak owsianka.     Składniki: 70 g wiórków kokosowych 1 dojrzały banan 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej     Wykonanie: Płatki zmiksować blenderem.  Dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować. Formować rękoma kulki wielkości

Sto kolorów kuchni
935. Dwa w jednym, jogurt i chia. 94

Jogurtowy pudding chia z mleczkiem kokosowym;  musem z mango* i płatkami migdałowymi *z całymi kawałkami Szaro, ponuro, no nic, pozytywnie patrząc to zaraz weekend

More food, love and dreams
Pierś kurczaka w panierce z zatarem i surówką z selera 206

smażenia kotletów. Można ewentualnie lekko posłodzić. Latem pokropić starty seler sokiem z cytryny, lekko posłodzić. A potem dodać resztę składników. Panierka: jajko 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki wiórków kokosowych czubata łyżeczka zataru olej do smażenia Jajko roztrzepać w szerokiej miseczce. Na talerzyku wymieszać bułkę z wiórkami i zatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a następnie suchych składnikach i smażyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Przekładaniec miodowo-śmietanowo-krówkowy na Wielkanoc 147

Miksować, aż masa zrobi się gęsta. Wyłożyć na jeden z blatów. Przycisnąć odwróconym drugim blatem. Odstawić do stężenia w chłodne miejsce na ok. godzinę. Polewa gotowa masa krówkowa wiórki kokosowe stopiona czekolada Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Ozdobić według uznania

Weekendy w domu i ogrodzie