batoniki były wyższe, a przez to źle się kroiły. Smak jest rewelacyjny, słodkie i mega zbożowe:D Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 250g płatków owsianych górskich, 75g wiórek kokosowych, 100g suszonej żurawiny, 125g orzeszków ziemnych niesolonych (u mnie mieszanka studencka), 125g mieszanki nasion (dynia, słonecznik, sezam). Przgotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie płatki, ziarna, wiórki oraz bakalie
Aga w kuchniśliwkami Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Małe szarlotki Mini serniczki Murzynek Murzynek Piernik na święta Piernik z marchewką Placek z wiśniami Placek drożdżowy ze śliwkami Puszysty sernik Rolada kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sernik z mango Szarlotka sypana Szarlotka z brzoskwiniami Szarlotka z cynamonem
Aga w kuchniKawa latte z cynamonem Kawa mrożona z lodem na patyku Kawa z waniliowym posmakiem Koktajl truskawkowo- bananowy Kompot z suszonych owoców Likier espresso Likier kawowy Likier kukułkowy Malibu - likier kokosowy Malinówka Mrożona czekolada Mrożona herbata Mrożona kawa z bitą śmietaną Mrożona kawa z galaretką Nalewka malinowa Nalewka miętowa Nalewka porzeczkowa Nalewka wiśniowa Nalewka z czarnego bzu Orzeźwiająca pomarańcza Smoothie
Aga w kuchniszklanka cukru, 2 szklanki mleka, 2 jajka, 4 żółtka, 1 budyń śmietankowy, 1 budyń waniliowy, 3/4 szklanki oleju Rapso. rosa: 4 białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 100 g wiórków kokosowych Kresto. Przygotowanie: Składniki na ciasta zagniatamy, aż do uzyskania lepkiej kulki. Następnie przekładamy ciasto do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto
Aga w kuchnimleka 1½ – 2 szklanki truskawek lub innych owoców - można użyć mrożonych owoców, ale wcześniej ich nie odmrażać. Kruszonka: 150 g mąki (albo 100 g mąki i 50 g wiórków kokosowych) 100 g cukru 80 g masła 1 czubata łyżka cukru waniliowego*szklanka o pojemności 250 ml Przygotować blaszkę do pieczenie (klasyczną 40x25 cm): wysmarować ją masłem i posypać mąką
Z Kuchni Do Kuchniziaren od Ziarenkowo – po trochę z trzech mieszanek – Cynamonowy Raj, Słoneczne Pola oraz Euforia. -suszone śliwki Sante pokrojone w kawałeczki -orzechy włoskie rozkruszone na kawaleczki -troszke płatków migdałowych -wiórki kokosowe -suszona skórka jabłka -suszone morele -jabłka -miód Wrzucić do miski i wymieszać. Ja uzyłam do tego CC Marjor Kenwood, i mieszadło elastyczne. Dzięki temu wiedziałam bardzo szybko jaką to wszystko
Z Kuchni Do Kuchniprzetworzonego, każdy produkt posiada swój naturalny zapach ,smak i aromat.... W mojej dużej paczce znalazłam same rarytasy potrzebne w każdej kuchni . SKWORCUdo mojej paczki włożył Z SERII BAKALIE -wiórki kokosowe -wisnie suszone premium -mango kandyzowane -melon kandyzowany -ananas kandyzowany Z SERII KAWY ROZPUSZCZALNE -truskawki w śmietanie -malinowy sorbet -ananasowa Z SERII GRZYBY -grzyby MUN Z SERII HERBATY -hawajski koktajl -tropikalna
Z Kuchni Do Kuchniłyżka mąki pszennej 1 mały cukier waniliowy ½ szklanki cukru 2 paczki krakersów (np. po 170 g) 200 g masła 200 g wiórek kokosowych od Skworcu 2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego lub wódki Wykonanie Budyń i obie mąki rozmieszać w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotować, dodając cukry. Wlać rozmieszany proszek budyniowy i mieszając zagotować
Z Kuchni Do KuchniCiasto powstało dzisiaj. Potrzeba chwili. Jest szybkie i nie wymaga specjalnych uzdolnień. SKŁADNIKI 2,5 szklanki mleka 300 g. wiórek kokosowych 1 czekolada biała 3 duże opakowania herbatników 2 łyżki maki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 3 zółtka 1 margaryna WYKONANIE2 szklanki mleka zagotować dodać cukier waniliowy i cukier kryształ
W kuchennym oknie Ewybędzie dobry dzień! SKŁADNIKI: -1/4 świeżego mango pokrojonego w sporą kostkę KASZOTTO NA SŁODKO Z MIGDAŁAMI: - szklanka kaszy jaglanej - 1 łyżka masła ( w wersji wege, użyj tłuszczu kokosowego) - kardamon, całe migdały - 200 ml mleka migdałowego - 50-100ml wody - cukier lub słodzik W rondelku rozpuść masło, dodaj kaszę (uprzednio dwa razy przelaną na sitku wrzątkiem), dodaj mleko migdałowe
SMYKWKUCHNIłyżki mąki orkiszowej łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki otrębów owsianych łyżka siemienia lnianego pół szklanki nasion słonecznika 80 gram suszonych śliwek 2 łyżki oleju kokosowego (można zastąpić masłem, oliwą z oliwek) łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 70% łyżka wody Puree z dyni mieszamy z jajkami oraz
Mango Papajamasła dodać cukier i wymieszać. Zdjąć z ognia wlać mleko kokos wymieszać i odłożyć do przestudzenia. Białka ubić na sztywno dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Do białek dodać masę kokosową i ponownie wymieszać do połączenia się mas. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką kłaść kokosanki w niewielkich odstępach. Piec w 180 stopniach około 15 minut aż kokosanki będą rumiane
Ala piecze i gotujeprzerośniętą domowa bazylię. Uwielbiam zupy - kremy ! Robię je z różnymi warzywami. Na blogu znajdziecie też zupy np.z czerwoną soczewicą i porem, grochową, z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym, z kalafiora z chili, z dyni, z cukinii z lubczykiem, z kapusty, z pomidorami, z porem. Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami Składniki
Kulinarne przygody Gatityłyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 łyżeczki przyprawy curry sól Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy curry i smażymy na oleju kokosowym (można smażyć na zwykłym). Kurczaka wykładamy na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Jeżeli robimy sałatkę z szynką, to kroimy ją w kostkę. Groszek odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki razem mieszamy( ryż
Olikowa kuchniapuszki, Wy możecie użyć dowolnego owocu, a na wierzch ładnie wycisnęliśmy bitą śmietanę . Piękny i szybki deserek Zachęcam Was również do odwiedzenia blogu prowadzonego przez Adę kokosowa ada Pozdrawiamy
cookpl