kokosowe - 19941 przepisów (strona:1031/1330)

Odchudzone naleśniki z serkiem i sosem brzoskwiniowym (194 kcal) 348

spałaszowała wszystko bez mrugnięcia okiem. Mężczyźni mają chyba inne kubki smakowe Składniki (na ok 10 naleśników): 700 ml mleka 1,5% 280 g mąki żytniej szczypta soli łyżka oleju kokosowego (lub rzepakowego) jajko Farsz: 200 g chudego twarogu 4 łyżki mleka łyżeczka cukru połówka brzoskwini z puszki Sos brzoskwiniowy: 2 brzoskwinie z puszki 4 łyżki syropu z brzoskwiń łyżka miodu

e-PrzepisyKulinarne
CHLEB PEŁNOZIARNISTY, OWSIANO-ORKISZOWY NA DWÓCH ZAKWASACH 230

dolać resztę wody. Całość wymieszać, tylko do połączenia składników, nigdy nie wyrabiam długo. Mąki orkiszowa i żytnia nie wymagają długiego wyrabiania. Formy silikonowe delikatnie przesmarować olejem (ja smaruję kokosowym bezzapachowym), gdy używamy metalowych musimy je dokładnie wysmarować olejem i obsypać mąką lub otrębami. Do tak przygotowanych form przełożyć ciasto chlebowe, dokładnie ubić je (miejsce przy miejscu) łyżką maczaną w zimnej

Smaczne Zdrowe
Jeszcze smaczniejsze naleśniki z serem 149

kokosem Składniki: 500 ml mleka 1 jajko mąka łyżka oleju kostka półtłustego twarogu cukier z prawdziwą wanilią masło do podsmażenia naleśników 3 gruszki 3 kiwi ziarna łuskanego słonecznika wiórki kokosowe Przygotowanie: Do szklanej miski wbijamy całe jajko, ubijamy trzepaczką, dodajemy mleko i stopniowo tyle mąki, aby powstało gęste ciasto, cały czas mieszamy trzepaczką, dodajemy jeszcze olej.  Na patelni smażymy

Moja smaczna kuchnia
Koktajl z buraka i banana z mlekiem kokosowym 193

kubków smakowych) dziwne, ale zaskakująco dobre! Składniki: 1 duży burak 1 duży banan 1/2 szklanki soku z bananów 3 łyżki miodu szczypta cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 1 puszka mleka kokosowego Buraka gotujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Jak będzie miękki - studzimy go. Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i dokładnie rozdrabniamy. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Granola z orzechami i żurawiną 142

glukozowym. Skład kupionej granoli: Produkty pochodzące ze zbóż 59% (płatki owsiane, mąka jęczmienna, mąka kukurydziana, kasza kukurydziana ), nierafinowany cukier trzcinowy, orzech arachidowy 9,4%, tłuszcz palmowy, syrop glukozowy, płatki kokosowe, melasa trzcinowa, inulina, sól himalajska, substancja spulchniająca: węglany sodu; cukier, emulgator: lecytyny (z soi); sól, ekstrakt słodu jęczmiennego. składniki: na słoik o pojemności 1 l Normal 0 21 false false

bistro mama
PASZTET Z SELERA I KASZY JAGLANEJ 235

się Wielkanoc. Składniki: - 1kg selera (korzeń) - 1 por (tylko biała część) - 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (3/4 szkl.suchej) - 1 szklanka mielonych orzechów włoskich - 100ml oleju (u mnie bezzapachowy kokosowy) - 2 ząbki czosnku - 2 cm korzenia imbiru - 2 ziarna ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki (u mnie 1/2 pęczka

Smaczne Zdrowe
Chałka według Hamelmana 167

mąki pszennej chlebowej (dałam typ 650) 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej 75 g cukru (u mnie trzcinowy) 4 żółtka 2 jajka 70 g oleju roślinnego (u mnie kokosowy) 290  - 300 g wody 15 g soli 7 g drożdży instant   Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misie robota.  Na wolnych obrotach wyrabiać ciasto przez 3 minuty.  W razie

Sto kolorów kuchni
Kokosowy budyń jaglany z gorącaym musem malinowym i czekoladą 228

pewnością zechcecie go przygotować jeszcze nie jeden raz :) Składniki : 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka krowiego, koziego lub w wersji dla alergików - sojowego 1 łyżka wiórków kokosowych 1 kostka gorzkiej czekolady  200 g malin Maliny zmiksować i podgrzać w mikrofali lub na palniku uważając, aby się nie przypaliły.   W garnku wymieszać kaszę, mleko i wiórki. Podgrzewać

Chocolate Muffin Blog
Babka z likierem kawowym 165

Piec w temperaturze 190 stopni około 50 minut  do suchego patyczka . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami mleka . Po przestygnięciu babkę polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub posypką czekoladową . Pyszna , prosta :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśniki bezglutenowe 181

ukochanej mąki pszennej. Niestety tutaj są w błędzie, można przygotować pyszne naleśniki bezglutenowe , zapraszam wszystkich do wypróbowania przepisu. Składniki: ¾szklanki ziemniaczanej ¼szklanki mąki ryżowej 1 szklankamleka migdałowego, lub kokosowego, ewentualnie można zastąpić wodą gazowaną 2jajka szczypta soli cukier waniliowy, w wersji „na słodko” olej ryżowy do smażenia Naleśniki bezglutenowe Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mleko, sól, cukier waniliowy

Naleśniki
Owsiane ciasteczka z rodzynkami 118

łyżeczki proszku do pieczenia bez dodatku związków glinu ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. rodzynek (można zastąpić żurawiną bądź posiekaną gorzką czekoladą lub orzechami) 1/3 szkl. mleka roślinnego (ja użyłam kokosowego) Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Banana obierz i rozgnieć za pomocą widelca, a następnie przełóż do dużej miski. Dodaj pastę daktylową/ syrop klonowy oraz ekstrakt

Roślinna - blog wegański
Kruche ciasteczka z ziarenkami 148

ciastkami z ziarenkami. Gotowe ciasteczka układam na talerzu. Do przygotowania ciasteczek użyłam mieszanki ziaren "Migdałowy przylądek" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, ziarna sezamu, płatki migdałowe, wiórki kokosowe oraz orzechy arachidowe. Ziarenka nie tylko można używać do wypieku ciasteczek, to również doskonały dodatek do deserów, lodów, jogurtów, koktajli, ciast, musli i naleśników. Są bardzo zdr owe, mają

Tradycyjna kuchnia Kasi
Malinowe serniczki z wisienkami w kilka chwil 141

foremek na babeczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut (do zarumienionego wierzchu). Wyjmujemy do ostudzenia. Gdy przestygną dekorujemy, np. wiśniami i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Słodkie okruszki
Panna Cotta 141

Składniki (na 4-6 porcji): 250 ml śmietany kremówki 250 ml mleka 3,2% 80 g cukru 3 łyżeczki żelatyny w proszki 1 laska wanilii 2 łyżki likieru kokosowego Dodatki: wedle gustu Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody i ostawić na 5 minut. Laskę wanilii przeciąć na pół i wyskrobać z niej ziarenka. Do rondelka wlać śmietankę i mleko, dodać

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Śniadanie: domowa granola z jogurtem i poziomkami 111

pracy. Do granoli można dodać ulubione suszone owoce, polecam więc eksperymentować i dodawać coś od siebie :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka otrębów żytnich 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki sezamu 4-5 łyżek miodu 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatki : jogurt naturalny, poziomki Płatki, otręby, wiórki, słonecznik, sezam i cynamon bardzo dokładnie mieszamy w misce, dodajemy miód

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!